Jonas Wickman - "Solkyssar", impressionistiskt måleri

Jonas Wickman - "Solkyssar", impressionistiskt måleri

Datum: 3 aug.
Tid: 11:00 - 18:00
Dagar: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag
Galleri Wisby, Adelsgatan 29
Adelsgatan 29 , 62157 Visby

Jonas Wickman - "Solkyssar", impressionistiskt måleri

Ett måleri som hämtar inspiration i impressionismen. Upplösta former och starkt ljus. Jonas visar också egendesignade mosaikbord.

Galleri Wisby har glädjen att få presentera Jonas Wickman och hans utställning ”Solkyssar”.

Jonas Wickman (f. 1962), är en multikonstnär vars hantverkskunnande kan gestaltas i allt från egenhändigt byggda motorcyklar till egendesignade ”champagnebord” med fantastiska glasmosaiker på svetsade järnställningar. På utställningen ”Solkyssar” är det hans målningar som får en framträdande plats. Ett måleri som hämtar mycket inspiration i impressionismen. Upplösta former och starkt ljus. Landskapen är abstrakta och byggnaderna syns som siluetter i motljuset. Ett återkommande motiv är ladan i Hellvi, hans plats på Gotland. I hans hem och ateljé vid Edsvikens strand i Sollentuna, är det ofta stora projekt på gång. Förberedelser för inredningar i hem och restauranger i både Sverige och USA, där Jonas utför helhetslösningar med stora väggmålningar, mosaikgolv och övrig inredning. Ett annat måleri Jonas anlitas för är porträttmålningar. På utställningen visas också några självporträtt, något som Jonas uttrycker, att man som konstnär ofta återkommer till. 

Uppväxten på Hagalund präglades av kreativitet. Jonas mor var konstnär och själv utbildade han sig på Grundis och Birkagården. Ett nu närmare 40-årigt konstnärskap, som också kantats av musik i olika former. Gå gärna in på Jonas Wickmans instagramkonto (@jonaswickman) och se mera.

Adress Adelsgatan 29, Visby. Utställningen pågår till den 3/8. Öppettider må-fre 11-18, lö 11-15. 


Arrangör

Galleri Wisby

Dela


Visa på karta