Hemse Filmstudio

Hemse Filmstudio

Datum: 25 apr.
Tid: 19:30 - 22:00
Dag: Tisdag
Undantag: feb. 7, feb. 21, mars 7, mars 21, apr. 4, apr. 18
Hemsegården
Jacob Gråbergs plats 3, 62350 Hemse

Hemse Filmstudio

Hemse filmstudio visar film från hela världen, på tisdagar, på Hemsegården.

Våren 23

Köp terminskort på Hemse eller Burgsviks bibliotek, eller på plats på Hemsegården en halvtimme före visning. Terminskortet kostar 300 kr för filmer. Vi visar film varannan tisdagar på Hemsegårdens biograf i Hemse. Välkomna!

 

31 januari 

Parallella mödrar

(Regi Pedro Almodovar, Spanien 2 timmar)

 Penélope Cruz Oscarsnominerades för sin roll som den barnlösa och piffiga reklamfotografen Janis som oväntat blir gravid efter en tillfällig förbindelse. Hennes tidigare så sorglösa liv tar en helt ny vändning i mötet med den betydligt yngre förstföderskan Ana (Milena Smit) som hon träffar på BB. Detta blir upptakten till en elegant förpackad, överraskande moderskapsthriller där Francotidens fasansfulla massmord och massgravar avtäcks.

14 februari

Farha

(Darin J Sallam, Jordanien 1 timme och 32 min)

Det är 1948 och i en liten by i Palestina drömmer Farha (Karam Taher) om att får studera till lärare. I den lilla byn går vardagen sin stilla lunk, men allt förändras drastiskt när israeliska soldater stormar in och tvingar befolkningen på flykt. I förtvivlan låser Farhas pappa (Ashraf Barhom) in henne i matkällaren, men löfte om att snarast möjligt komma och hämta henne. Men pappan blir fängslad och ingen kommer. Inlåst i det lilla mörka utrymmet bevittnar Farha det som händer utanför genom ett litet hål som är hennes enda källa till ljus och luft, och hennes enda koppling till omvärlden.

28 februari

Porträtt av en kvinna i brand

(Celine Sciamma, Frankrike, 1 timme och 59 min)

Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne (Valeria Golina) har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse (Adéle Haenel), en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.

14 mars

Klassiker

Sommarnattens leende

(Ingmar Bergman,Sverige,1955, 1 timme och 48 min)

I  Komedin Sommarnattens leende följer vi advokat Fredrik Egerman och hans unga oskuldsfulla hustru, hans älskarinna skådespelerskan Desirée Armfeldt och hennes älskare Greve Malcolm, bland andra. Det är sommar, teatern kommer till staden och till sist möts alla på middag. Bergmans första utlands-succé.

 

28 mars

The lost daughter

(Maggie Gyllenhaal, USA och Grekland, 2 timmar)

 Regidebut av skådespelaren Maggie Gyllenhaal utifrån Elena Ferrantes ”Skuggan av en dotter” (2008) som kom före ”Min fantastiska väninna”. Olivia Colman är briljant som medelålders brittisk litteraturprofessor och skuldtyngd mamma som åker på solosemester till Grekland för att vila ut. Mötet med en ung mamma (Dakota Johnson) och hennes dotter på badstranden öppnar ett inre slukhål där hon möter sina demoner. Det hela utvecklar sig till ett fängslande psykodrama om en mamma som tvingas göra upp med sig själv och de val hon gjorde som ung för att orka med ett krävande moderskap.

 

11 april

Edie

(Simon Hunter, Storbritannien, 1 timme och 42 min)

När den 83-åriga hemmafrun Edie (Sheila Hancock) blir änka försöker hon inte längre låtsas att hon någonsin älskat sin strokedrabbade man. Eller ens sin bossiga dotter. Ett upphittat gammalt vykort, som Edies far en gång skickat, kickar i gång en gammal dröm om att bestiga det mäktiga berget Suilven i de skotska högländerna. 

 

25 april

En sekund av lycka

(Zhang Yimou, Kina, 1 timme och 44 min)

Filmen utspelas under kulturrevolutionen i Kina och följer den förrymda kedjefången (Zhang Yi) som mödosamt tar sig fram över sandfälten, men kommer för sent till kvällens biografvisning. Han tvingas fortsätta vidare till nästa filmstopp, men måste också jaga efter en föräldralös flicka (Liu Haocun) som stulit en av rullarna. Gastkramande förväxlingskomedi följer, där vidsträckta landskapsbilder förstärker deras utsatthet


Arrangör

Hemse filmstudio

Dela


Visa på karta