Gotländsk Vårsalong

Gotländsk Vårsalong

Datum: 10 apr.
Tid: 00:00 - 17:00
Dagar: Måndag, fredag, lördag, söndag
Korsbygården, bygdegård
Korsbyvägen 50, 62452 Lärbro

Gotländsk Vårsalong

Gotlands största konstevenemang – flera hundra konstverk av hundratalet konstnärer och våffelkafé i mysig miljö.

Långfredagen kl. 12 Gotlands största konstevenemang – ”Gotländsk Vårsalong” – slår upp portarna. Sedan vankas det ett överflöd av kultur och våfflor i Lärbro hela påsken. 

Korsbygården arrangerar ett evenemang som erbjuder hundratalet konstnärer en plattform för att möta tusentals intresserade. Publiken är en ljuvligt dynamisk blandning eftersom Vårsalongen erbjuder många sorters upplevelser. Det är ett rafflande, roligt och utmanande evenemang att arrangera. Det är den 27:e gången vi genomför Gotländsk Vårsalong och arrangemanget växer.

Det är ett evenemang för alla - så priserna är satta för att passa alla. Entré 30kr.

Doften av nybakade våfflor och kaffe sprider sig över norra Gotland och man kan göra fantastiska upptäckter bland gotländsk konst och äntligen träffa sin gamla vän eller en ny kul bekant.

Gotlands bibliotek kommer också att inviga sina splitternya fina bokbussar på långfredagen kl. 13 framför Korsbygården och bibliotekarierna bjuder in er att beskåda Gotlands senaste kulturtillskott.

Annandag påsk kl. 14 blir det konsert med Ingrid Rodebjer och Cori Smith. De framför nyskriven och traditionell folkmusik från Sverige och England. Det blir melodiska arrangemang, improvisationer och sånger.

Klockan 15, Annandag påsk, är det dags för Prisutdelningen! Två priser delas ut, Juryns pris och Publikens pris. Det är, förutom prissumman, en stor ära att bli utsedd att motta ett pris.

Konstverken bedöms av en jury bestående av ledamöterna Stina Lindholm, Christer Jonsson och Edvin Högdahl. 

Publikens pris delas ut till den konstnär som vunnit publikens gunst under utställningen. Var och en i publiken lägger sina röster på den konstnär som man tycker bäst om.

Gotländsk Vårsalong är ett fenomen och en angelägenhet för hela Lärbro och tusentals besökare! Vi hoppas locka alla till vårt evenemang som ju definitivt erbjuder något för alla och också för dig.

Påsken är räddad! Ta med svärfar och barnen - förresten ta med allihop, till en riktigt rolig upplevelse på Gotländsk Vårsalong. 


Arrangör

Korsbygården bygdegårdsförening

Dela


Visa på karta