Författarsamtal

Författarsamtal

Datum: 5 aug.
Tid: 19:00 - 22:00
Dag: Fredag
Hamra Bygdegård
Hamra

Författarsamtal

Hamra Bygdegård bjuder in till en work-in-progress-presentation inför Ylva Juléns romandebuten KIATAK. 5 augusti 19.00 Hamra.

Kiatak är en berättelse som utspelar sig i nordgrönländsk vardag, med klimatförskjutningen och transformeringen av Grönland, som fond. Ett spänningsdrama där gästforskaren Tite Mickelsen från Stockholm, blir varse en katastrof i den smältande inlandsisens spår, och ställs inför valet mellan samvete och karriär. Arbetsgivaren är den amerikanska basen i området, och det val hon gör kommer att sätta oanade krafter i rullning.

Kiatak är en fiktiv berättelse om etik, moral, kärlek och växt. Den hämtar näring ur research och intervjuer, och en verklighet Ylva är väl förtrogen med. Och bokens intrikata miljö- och råvarukonflikt har stötts och blötts med forskare inom geologi, glaciologi, klimatbiologi, marinbiologi och partikelfysik. 

Skrivprocessen har till största delen skett i Hamra.  Peter Sundberg, Hamra har bidragit med sin metod att som skådespelare läsa högt från pärm till pärm. Ett brutalt och effektivt sätt för författare att möta texten, vända på den som en gödselstack, och få in nytt syre.

Välkommen till en kväll om Arktis, klimat och skrivprocesser


Arrangör

Hamra Bygdegårdsförening med stöd från Kulturrådet och Bygdegårdarnas Riksförbund

Dela


Visa på karta