FOLKETS BIO   " TOUCHING FREEDOM "

FOLKETS BIO " TOUCHING FREEDOM "

Datum: 1 mars
Tid: 19:00 - 20:23
Dag: Onsdag
FOLKETS BIO
Adelsg. 39, 62157 Visby

FOLKETS BIO " TOUCHING FREEDOM "

2014 påbörjar de kurdiska studenterna Jenkidar och Hussein en resa som kommer att förändra deras liv på fler sätt. Från 15år.

https://youtu.be/05BoPV6hX74  2014 påbörjar de kurdiska studenterna Jenkidar och Hussein en resa som kommer att förändra deras liv på fler sätt än de någonsin kunnat ana. Resan tar dem från det sorglösa studentlivet i Beirut tillbaka till deras älskade hemstad Kobane.
Med filmkameran som vapen dokumenterar de det kurdiska motståndet mot IS. En efter en presenterar de oss för sin familj och sina vänner, som alla faller offer när de försöker att försvara sin hemstad. När striderna intensifieras är det inte längre möjligt för de två vännerna att stanna kvar i Kobane - de måste fly för att överleva och hamnar i Barcelona och Paris.
När de nu reflekterar över vad de varit med om inser de att livet förändrats för alltid och - hur smärtsamt det än är - så måste de berätta för världen om familjen och vännerna för att de inte ska ha dött förgäves. Det unika filmmaterialet har resulterat i en kusligt närgången och djupt skakande skildring av krig i realtid.
Touching Freedom har svensk biopremiär 10 februari 2023.
Distributör: Doc Lounge

bio.se/biograf/folkets-bio-visby

 


 


Arrangör

FOLKETS BIO i Visby

Dela


Visa på karta