FOLKETS BIO  "REBEL"

FOLKETS BIO "REBEL"

Datum: 10 maj
Tid: 19:00 - 21:15
Dag: Onsdag
FOLKETS BIO
Adelsg.39, 62157 Visby

FOLKETS BIO "REBEL"

En familj slits isär då olika krafter försöker påverka en muslimsk pojke, med radikaliseringens skoningslösa mekanismer.

https://youtu.be/N7jQFvDLFCk  En familj slits isär då olika krafter försöker påverka en muslimsk pojke.
Molenbeek utanför Bryssel är skådeplats för denna berättelse. Här får vi se starka familjeband och radikaliseringens skoningslösa mekanismer. Den unge exilmarockanen Kamal driver runt i en ganska planlös tillvaro. Under åren har det blivit en och annan sammanstötning med ordningsmakten. Allt till mammas stora sorg och lillbrorsan Nassims totala förtjusning. När kriget i Syrien bryter ut ser Kamal en chans att gottgöra något av det strul han orsakat. Han ansluter sig till en biståndsorganisation för att kunna hjälpa folk på plats i konfliktzonen. Men som så ofta kantas vägen till helvetet av goda intentioner. Väl på plats i Syrien kidnappas Kamal av Daesh. Snart är han integrerad del av organisationen och dödar i deras namn. Samtidigt kämpar mamma för att få hem sin son igen, alltmedan dunkla krafter snärjer Nassim med löften om att få återförenas med sin bror.
Det finns ett oerhört driv och många oväntade inslag i Rebel. Här blandas en realistisk grundton med sånginslag och estetik hämtad från såväl rapvideor som actionfilmer. Regissörsduon Adil El Arbi och Bilall Fallah slog igenom 2015 med Black. Genombrottet ledde till Hollywood och chansen att dra storpublik till biograferna med internationella megahiten Bad Boys For Life. De har även bidragit till Marvel Cinematic Universe genom att regissera ett par avsnitt av Ms. MarvelRebel är deras återkomst till Belgien och ett ämne många berörts av och alla har en åsikt om. KÖP BILJETTER: bio.se/biografer/folkets-bio-visby 
Rebel har svensk biopremiär 21 april 2023.
Distributör: Njutafilms

 


Arrangör

FOLKETS BIO

Dela


Visa på karta