FOLKET BIO  "LEVA TILL JAG DÖR" filmen +  Panelsamtal kl.15

FOLKET BIO "LEVA TILL JAG DÖR" filmen + Panelsamtal kl.15

Datum: 30 nov.
Tid: 13:30 - 14:43
Dag: Onsdag
FOLKETS BIO
Adelsg.39 , 62157 Visby

FOLKET BIO "LEVA TILL JAG DÖR" filmen + Panelsamtal kl.15

MÖT Monica aktiv.coach + Ella 99 år i deras vänskap OBS! KL.13:30 entré 80kr för ALLA OBS! KL.19 Ord.120kr Pensionär /Stud.100kr

https://youtu.be/iJnu8z6q8Rc  Leva tills jag dör skildrar Monicas och Ellas vänskap. Monica är en aktivitetscoach som fortfarande sörjer sin bortgångna mormor, och Ella är en 99-årig boende utan egna barn. Med humor och värme delar de livets med- och motgångar i att åldras och vårdas i livets slutskede.

På Kyrkbyn, ett äldreboende i utkanten av Stockholm, fyller många av de boende snart 100 år. Rullstolsburna eller med mycket låg rörlighet visste många av dem inte ens varandras namn förrän en aktivitetscoach anställdes för att bryta deras ensamhet.

Utan någon sjuksköterskeutbildning, men med en varm, extrovert personlighet och en massa vågade idéer väcker Monica deras ungdomlighet och förvandlar dem till ett lekfullt gäng som alltid är redo att dra ett oväntat skämt eller delta i spa-sessioner, boxningslektioner och temamiddagar.

Den 99-åriga älskvärda och glada Ella utvecklar en stark relation till Monica. När Ella måste få sitt ben amputerat och hennes hälsa försämras, organiserar Monica ett stort firande inför Ellas 100-årsdag och tar henne tillbaka till byn där hon växte upp. Även om resan är givande, blir den ett känslomässigt maraton för Monica som måste konfrontera sin rädsla att förlora människorna omkring henne.

Leva tills jag dör utforskar vad det innebär att leva livet fullt ut, ända in i slutet. Samtidigt som den med humor, uppriktighet och värdighet omfamnar åldrandets upp- och nedgångar utmanar filmen vår bild av vad äldreomsorgen kan vara... och vad den kan bli.

Premiär: 30 september 2022

Distributör: Film and Tell


Arrangör

FOLKETS BIO OBS! Kl.13:30 Entré 80kr för ALLA. OBS! kl.19 Ord.120kr Pensionär/Stud.100kr.

Dela


Visa på karta