En poetisk, svängig och vacker konsert

En poetisk, svängig och vacker konsert

Datum: 25 apr.
Tid: 19:30 - 20:35
Dag: Torsdag
Almedalsbiblioteket
Cramérgatan 5 , 62157

En poetisk, svängig och vacker konsert

Konsert med Visby vokalensemble, pianisten Elise Einarsdotter, sångsolist Katarina Henryson samt musiker. Musik av Elise.

Visby vokalensemble har nöjet att inbjuda till konsert tillsammans med Elise Einarsdotter. En rad dikter av svenska och utländska poeter, tonsatta av Elise skapar tillsammans ett varierat program med inspiration från såväl jazz som folkmusik och präglat av Elises särskilda poetiska sound.

Elise  Einarsdotter, piano och komposition. Under uppväxten på Österlen väcktes kärleken till jazzen, som gjorde att hon som 18-åring sökte sig till  Berklee College of Music i Boston.  Åter i Sverige bosatte hon sig i Stockholm där hon verkat sedan slutet av 70-talet. Då var hon med och startade bandet Tintomara och senare, sin egen, Elise EinarsdotterEnsemble. Elise har en gedigen verksamhet som musiker och kompositör såväl i Sverige som internationellt.

Katarina Henryson, sång. Katarina är en av grundarna till The Real Group, acapellagruppen som rönt framgångar långt utanför Sveriges gränser. Hon sjöng altstämman i gruppen 1984-2016 och verkar också som kompositör och arrangör. Deltidsgotlänning med bas på Storsudret där hon tillsammansmed andra skapat Vamlingbo kulturscen. Katarina leder ett par gotländska körer .

Olle Steinholtz, kontrabas. Olle är en självlärd kontrabasist med ett stadigt beat. Han har spelat med en lång rad grupper som Egba, Tintomara, Nils Sandströms sextett, Steve Dobrogosz, Elise Einarsdotters Ensemble, Thad Jones och många andra. Han renoverar också kontrabaser och är konstruktör och byggare av en elkontrabas, SteinBass

Hjalmar Ljungberg, trombon.  Började spela trombon vid 9 års ålder. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och helt nyligen anställd vid Gotlandsmusiken 

Magnus Appelholm, trumpet .Magnus har arbetat på Gotlandsmusiken sedan 1986. Han spelar, förutom trumpeter, även flygelhorn och Bb-kornett. 

Visby Vokalensemble är en blandad kör med erfarna korister i olika åldrar. Kören bildades 1983 och repertoaren har sedan dess varit bred och blandad. Kören har haft en lång rad dirigenter som var och en har bidragit till körens utveckling och bredd.

Maria Wessman Klintberg leder Visby vokalensemble sedan hösten 2022. Maria är en erfaren körpedagog som genom åren lett flera gotländska körer. Hon musicerar även själv i olika sammanhang och behärskar förutom sången flera instrument. Belönades 2023 med Sångsällskapet NS utmärkelse Lyran.


Arrangör

Visby vokalensemble

Dela


Visa på karta