E-metabolism

E-metabolism

Datum: 2 juni - 7 juni
Tid: 10:00 - 18:00
Fornsalen, Gotlands Museum
Strandgatan 14 , 62179 Visby

E-metabolism

Medlemmarna i kollektivet Andra Formen visar hur förbrukade e-skotrar designats om till nya produkter och satts i nya sammanhang.

I projektet e-metabolism ville medlemmarna i kollektivet Andra formen från Malmö, undersöka fenomenet E-skotrar och dess plats i samhället. Projektet har utmynnat i utställningen E-metabolism som visas på Fornsalen mellan 25/2 - 7/6. Genom att lyfta upp skotern ur kanalens djup visar kreatörerna på dess möjligheter även efter att den slutat susa fram på Malmös gator.

Medlemmarna i kollektivet Andra Formen undersöker hur förbrukade skotrar kan designas om till nya produkter och sättas i nya sammanhang.

En naturlig del i denna process är att samla in och omhänderta trasiga skotrar. Till sin hjälp har de utbildade dykare från föreningen Leva Livet som dyker i Malmös kanaler på fritiden som genom åren hämtat upp ett svindlande antal skotrar ur djupet.

Andra Formens ambition är att återinföra skotrarna i ett mer miljömedvetet kretslopp och hjälpa naturen genom att ta vara på och återvinna de delar som annars riskerar att skada miljön.

”I vårt projekt började vi fundera över hur skotrar kunde designas till nya produkter så att de uttjänta skotrarna kunde ses som en resurs och sättas in i ett sammanhang även efter det att de inte längre kan användas som skotrar”, berättar medlemmarna i Andra Formen.

BLI MUSEIMEDLEM:
Passa på att bli museimedlem med mängder av förmåner: Gratis entré till våra utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum

Barn och ungdomar under 19 år går in gratis. 


Arrangör

Gotlands Museum

Dela