DUOS– en dansad konsertkväll – Partita, Väx upp! & Crec crex

DUOS– en dansad konsertkväll – Partita, Väx upp! & Crec crex

Datum: 5 aug.
Tid: 19:00 - 20:30
Vibrationsverket
Anga Stenstugu 436 , 623 72 Katthammarsvik

DUOS– en dansad konsertkväll – Partita, Väx upp! & Crec crex

En dansad konsertkväll i Anga! Partita, Väx upp! & Crec crex – tre olika akter där dans, rörelse, ljud & musik samspelar.

Partita – Susanne Svantesson, Sthlm, dans, koreografi & Lasse Pettersson, Gotland, flöjt.

Väx upp! – Katarina Eriksson, Gbg, dans & Öyvind B Lyse, Oslo, röst och gitarr.

Crex crex improvisation – Anna E Weiser, röst & Wolfgang Weiser, jonglering och balanskonst.

Entré 180 kr. Ungdom upp till 18 år/student 130 kr. Barn fri entré.

Köp biljetter i Biljettkiosken

Reservera via mail: info@vibrationsverket.se

Partita En dansad konsert där ett modernt dansuttryck ställs mot Bachs klangvärld och stildanser som Courante, Bourée och Sarabande i musikalisk 1700-talsdräkt. Omvänt inspirerar och påverkar rörelsen musiken och den barocka stilen. Två världar vävs samman och interagerar även med text. Musik av Johann Sebastian Bach – Partita för soloflöjt BWV1013. Partita har stöd från Kulturrådet, Region Gotland och Dans på Gotland.

Susanne Svantesson är frilansande dansare, koreograf, danspedagog och filmare. Hon är baserad i Stockholm men har sedan början av 1990-talet regelbundet arbetat på Gotland. Som dansare har hon arbetat med bland andra Per Jonsson, Vindhäxor, Birgitta Egergladh och Susanne Jaresand samt gjort egna produktioner och flera filmer, bland annat den mycket uppmärksammande Män som Dansar.

Lasse Pettersson är klassiskt skolad musiker med erfarenhet som frilansare på 1970-talet inom musikteater, dans, och improvisation. Småningom blev han trädgårdsmästare i Botaniska trädgården i Visby där han under flera år genomfört solokonserter och kammarmusikkonserter. Lasse medverkade i Susannes film Män som Dansar.

VÄX UPP! En skräckblandad fascination av åldrandet är bakgrunden till denna kvasi-ritual som hyllar förgänglighetens karga skönhet, konstens transformativa potential och löjets skimrande kraft.

Katarina Eriksson har jobbat med improvisatorisk dans sedan 1989.  Hon undervisar internationellt (bl.a i Anga på Gotland!) och skapar föreställningar, ofta i blandkonst-sammanhang. På senaste tiden har hon turnerat i Sverige med Big Winds adaption av Shakespears Stormen för barn med särskilda behov. 

 Öyvind B Lyse är frilansande musiker, sångare och röstskådespelare baserad i Norge. Han jobbar i både band och scenkonst-projekt, har ingått i bl.a. Verdensteateret och Grusomhetens Teater och turnerat och gett ut musik med band såsom When och nu senast, Fluffers.

Crex crex Buga från hjärtat. Jonglera hemisfärerna. Fläta rösten med händerna. En improvisation med utgångspunkt i Kornknarrens rara besök i det höga gräset och lyssnandet inifrån och ut.

Anna E Weiser är tonsättare/klangkoreograf, sångare, BMC® Somatic Movement Educator, konstnärlig ledare för Vibrationsverket. I hennes praktik utforskar hon klang och lyssnande i vidare perspektiv; materialnära, rumsligt, i landskap, i relation till kropp, sensibilitet och perception. Hon skapar transdisciplinära verk både för barn och vuxna.

Wolfgang Weiser jonglör och balanskonstnär, doktorand vid Gbg Universitet, lärare i Alexanderteknik, samt gymnasielärare i teater, cirkus och estetisk kommunikation. Han är sedan 80-taletverksam inom nycirkus, fri teater och dans, bl.a med Teater Kolibri i Göteborg, Gun Lund och improvisationsdansgruppen Floke, och nu med Vibrationsverket i Anga.

Partita – Susanne Svantesson & Lasse Pettersson
Partita – Susanne Svantesson & Lasse Pettersson

Arrangör

Vibrationsverket – rum för rörelse, med stöd av Kulturrådet, Region Gotland, SV Gotland.

Dela


Visa på karta