CODA

CODA

Datum: 4 aug.
Tid: 20:00 - 22:00
Östergarns Bygdegård
Jacob Häggs väg 6 , 62369 Katthammarsvik

CODA

Ruby är enda hörande i den döva familjen Rossi. Ska hon följa sina egna musikdrömmar eller att stanna hemma och hjälpa familjen?

De flesta har nog hört talas om Sundance filmfestivals öppningsfilm "CODA" vid det här laget, eftersom den snabbt såldes till det rekordhöga priset av 25 miljoner dollar i en deal med Apple, samt vann hela fyra av festivalpriserna! Filmen är ett fint berättat “coming-of-age”- och familjedrama i sann indiefilmsanda, och bred nog att gå hem hos både publik och kritiker trots vad som kan verka som ett nischat tema.
Familjen Rossi är fiskare och varje morgon innan skolan åker Ruby, Frank och Leo ut med båten. Inledningssekvensen visar hur Ruby sorterar fångsten med en vacker havsvy bakom sig. Hon sjunger högt till musik ur hörlurarna, musik som bara hon kan höra. I skolan fnissar tjejerna och gör grimascher som att hon luktar fisk, och det framkommer snart att hon blivit retad som liten eftersom hon pratade konstigt.

Men hon har sin bästa kompis och bundsförvant Gertie (Amy Forsyth) och är hemligt förälskad i den snygga Miles (Ferdia Walsh-Peelo). När han ska börja sjunga i skolkören skriver hon också upp sig på listan, och de båda utses snart att sjunga en duett tillsammans av den extravagante körledaren Bernardo (Eugenio Derbez). Men familjen har lite förståelse för hennes nya hobby som tar upp hennes tid ifrån dem, en hobby den sammansvetsade familjen inte kan dela. Mamman frågar till och med om hon skulle välja målning om de var blinda.

Pris: 100 kr Swish eller Cash (Barntillåten)


Arrangör

Östergarns Bio

Dela


Visa på karta