Christian Kjellvander gästar Vår Lilla Planet

Christian Kjellvander gästar Vår Lilla Planet

Datum: 10 dec.
Tid: 18:30 - 23:55
Dag: Lördag
Joda Bar & Kök
Skeppsbron 24 , 62157 VISBY

Christian Kjellvander gästar Vår Lilla Planet

Christian Kjellvander, Edit Eliasson och The Linedance Fever spelar hos Vår Lilla Planet på Joda Bar & Kök i Visby den 10/12.

Sedan debuten med Loosegoats i mitten av 1990-talet har Christian Kjellvander varit en av svensk indies allra främsta fanbärare. Med tiden har lofi-rocken allt mer färgats av americana för att under det senaste decenniet ha givits ett uttryck som Kjellvander tycks ha tagit patent på, där han med sin djupa barytonstämma förmedlar de stora känslorna utan att behöva använda särskilt många av palettens färger.

En konserten med Christian Kjellvander är laddad och närgången, men där åskådaren när som helst kan överraskas av en orkan av ljud. Det är en artist som man liksom står på tå och lyssnar till. Det vet alla vi som sett honom uppträda på Stelor i Västergarn under de senaste somrarna.

Kjellvanders senaste skiva, den åttonde i ordningen, heter About loving and loving again och släpptes för två år sedan. Samma år släpptes även Doom Country, hans samarbete med jazzrockbandet Tonbruket.

Till Vår Lilla Planet kommer han tillsammans med sitt band.

Kvällen inleds av gotländska singer/songwritern Edit Eliasson, tidigare frontfigur i bandet Väckelsen. "I centrum står Eliassons kraftfulla och välartikulerade stämma, omgiven av en ljudbild som andas tidlöshet”, skrev tidningen Horisont när Väckelsen släppte sin debutsingel i början av 2019. Till Vår Lilla Planet kommer Edit Eliasson med helt nyskrivet solomaterial.

Eftersom detta är Vår Lilla Planets säsongsavslutning kommer The Linedance Fever titta förbi på Joda för att se till att vi kliver in i julhelgen på svängigast tänkbara sätt sätt. Den gotländska supergruppen, vars musik har beskrivits som "psychedelic country about love and death", blir kvällens efterband och har lovat att bjuda på massor av energiskt grovhuggen country. Låt bootsen glöda!


Tider:
18.30: Dörrarna öppnas
19.00: Edit Eliasson
20.00 Christian Kjellvander
ca 22.00 The Linedance Fever

Biljetter köper du här.


Arrangör

Vår Lilla Planet

Dela


Visa på karta