Blåa toner - blått hav

Blåa toner - blått hav

Datum: 3 maj
Tid: 19:00 - 21:15
Dag: Onsdag
Dalhems bygdegård
Dalhem Hallide 453, 62256 Dalhem

Blåa toner - blått hav

Konsert med Gunnel Mauritzon och Gotlandsmusiken

Blåa toner – blått hav
med Gunnel Mauritzson, Gotland Jazztrio & Gotlands Blåsarkvintett

Ett kärt återseende för den gotländska publiken: gotländska sångerskan och låtskriverskan Gunnel Mauritzon framför med Gotlands Jazztrio och Gotlands Blåsarkvintett ett program som innehåller såväl gotländska som svenska folkvisor men även lika delar jazzrepertoar. Gunnels vackra och personliga röst och kompositioner får med trion och kvintetten en närmast orkestral inramning.

Gunnel Mauritzson brukar räknas till en av Sveriges främsta folksångerskor, men hon framträder också i angränsande samman- hang med både jazz, visa, psalmer och teatermusik som inramning. Hon komponerar och arrangerar även musik och undervisar i sång vid bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. När Gunnel 2001 tilldelades SKAP:s jubiléumsstipendium för folkmusiker sammanfattade juryn hennes arbete i motiveringen: "Gunnel Mauritzson gör musik som på ett självklart sätt länkar mellan himmel och jord – vardag och kärlek."

Information om tillgänglighet:
https://www.tk-appen.se/event/45501/share

Biljetter i entrén från kl 18 eller förköp via Gotlandsmusiken: Gunnel Mauritzson, jazzgrupp och blåsarkvintett Biljetter DALHEM ons 3 maj 2023 19:00 (ticketmaster.se)
Biljettpris 230 kr, studerande 100 kr, medlem i Sockenföreningen och Gotlandsmusikens vänner 200 kr.


Arrangör

Gotlandsmusiken och Dalhems Sockenförening

Dela


Visa på karta