Blå Rummet

Blå Rummet

Datum: 4 apr.
Tid: 12:00 - 16:00
Dagar: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag
Langska Huset, Blå Rummet
Kopparsviksgatan 7 , 62158

Blå Rummet

"Bilder av ett liv". Birgitta Nyström Leicht ställer ut sina tavlor i akryl och kroki i Blå Rummet. Plats: Langska Huset, 12-16

Född i Vänge på Gotland 1942, ställer jag nu för första gången ut på min födelseö, samtidigt som mina båda systrar, som tillhör målargruppen "Vattenmålarna".

Utställningen är ett litet urval av mina många målningar och skisser, som inte ställts ut tidigare, mestadels målade under 1980-2000-talet. 

Jag bodde i södra Tyskland från 1972 till 2020, målade akvarell, olja och akryl och  hade många och en del stora utställningar framför allt på 90-talet. Mina stora och färgglada målningar såldes bra.  
Jag hade ju bonusen att komma från Sverige. 

Från slutet på 80-talet bodde vi även i Grekland, där jag målade porträtt och landskap. I Frankrike, där jag var au pair  1965-66 började jag att måla i olja. Från denna tidiga period har jag inga bilder kvar, de köptes för en ringa penning av en väninna till min "Madame". 

Utställningen är ett "sammelsurium" av nya och gamla målningar och det skulle vara jätteroligt om riktigt många besökare kommer, både till utställningen och på vernissagen den 23 mars 12-16.  


Arrangör

Birgitta Nyström Leicht

Dela


Visa på karta