Aerpie

Aerpie

Datum: 4 dec.
Tid: 11:00 - 16:00
Fornsalen, Gotlands Museum
Strandgatan 14 , 62157 Visby

Aerpie

Den samiska vandringsutställningen Aerpie, som betyder arv på sydsamiska, gästar Gotland och Fornsalen.

I utställningen får besökare följa tre generationers konstformer tillsammans med musik skapad av Jon-Henrik Fjällgren. I utställningen får besökarna följa deras arbete inom sin kultur: Dåtid och nutid, traditionellt och nyskapande. Aerpie är en utställning om det arv vi vill bevara och föra vidare. Visionen i detta projekt har varit att skapa förståelse för den samiska konsten.

Den bortgångne samiske slöjdaren Jon Artur Renhuvuds verk inom trä och hornslöjd inspirerade dottern Madeleine Renhuvud och barnbarnet Marika Renhuvud till att skapa den tvärkonstnärliga utställningen Aerpie. I projektet har artisten Jon-Henrik Fjällgren bland annat producerat musik till den live-performance som visas på invigningen av utställningen på Fornsalen.

Utställningen invigs den 1/11 kl 15 med ett live-performance i Sävesalen på Gotlands Museum där konstnärerna Madeleine och Marika Renhuvud medverkar.

Aerpie äger rum mellan 1/11 – 4/12 2022 på Fornsalen, Gotlands Museum.

Detta är ett samarbetsarrangemang under 2021-2022 av de regionala kulturutvecklarna inom dans, slöjd, konst, musik, film, litteratur och kulturarv på Gotland med syftet att stödja och synliggöra våra nationella minoriteter.

BLI MUSEIMEDLEM – ERBJUDANDE (1/10 t o m 31/12)
Köp ditt medlemskap nu! Pris: 100 kr för enskild medlem och 150 kr för två fram till årsskiftet.
Mängder av förmåner: Gratis entré till utställningar och ”Skepp & skoj”. Rabatter på vandringar, föreläsningar, i museibutiken och på kafét. Lös medlemskap på Fornsalen eller via denna länk: Bli museimedlem – Gotlands Museum


Arrangör

Gotlands Museum

Dela