Han startar ny lunchrestaurang i Visby innerstad

Robin Olsson har redan varit med och startat Bar Kemi som blivit en populär destination bland gotlänningar och besökare. Nu utökar han med en lunchrestaurang i innerstan.

Robin Olsson öppnar en ny lunchrestaurang på Hästgatan i Visby.

Robin Olsson öppnar en ny lunchrestaurang på Hästgatan i Visby.

Foto: David Skoog/arkiv

Visby2021-10-12 13:52

Under våren 2019 öppnade Bar Kemi vid Hästgatan i Visby innerstad. Ägaren Robin Olsson säger att tiden gått relativt snabbt för restaurangen att bli etablerad i Visby – det har blivit en plats för en publik som vill dricka drinkar och äta från deras taqueria. 

– Jag tycker att vi under de här åren ändå nått ut till många och det är vi tacksamma för. Vi vet vad vi vill göra och många har koll på våra tacos. På Bar Kemi har vi gjort lite tvärtom än vad många andra gjort och skalat ner öppettiderna, säger Robin Olsson. 

Nu tar han nästa steg med lunchrestaurangen Labbet Streetfood som öppnar den 18 oktober. Restaurangen kommer ligga i källaren av samma fastighet som Bar Kemi huserar i. 

– Det ska vara street food-baserad mat. Det kan exempelvis vara burritos, hamburgare, poké bowls eller nudelsallad. Det ska vara en härlig mat och en meny som vi kommer byta ut då och då, säger Robin Olsson.

Hur tätt sammankopplade är Bar Kemi och Labbet? 

– Jag har valt att "branda" om det för att Bar Kemi ska få vara sitt eget. Labbet ligger i det gamla laboratoriumet och därav namnet. 

Hur känns det att göra det här? 

– Det är väldigt roligt. Jag känner nu efter att pandemin lugnat ner sig vill jag aktivera min lokal i största möjliga mån. Vi får visa upp lokalens storhet och bredda utbudet. 

Han säger att de i nästa steg kommer utvidga verksamheten vid den nya restaurangen. 

– Sista fasen är att kunna koppla upp Labbet Cocktail Club. Men lunchrestaurangen blir det första steget.  

Lunchrestaurangen kommer ligga i de lokaler där Bar Kemi först huserade.
Lunchrestaurangen kommer ligga i de lokaler där Bar Kemi först huserade.