Glasskungen öppnar Äret runt-krog i Visby innerstad

Glassmagasinets Àgare Andreas Younan satsar pÄ en ny Äret runt-restaurang i innerstan. MÄlsÀttningen Àr att konceptet ska spridas runt om i landet.

Andreas Younan.

Andreas Younan.

Foto: Simon Frid

Visby2021-05-31 16:36

Entreprenören Andreas Younan driver sedan mĂ„nga Ă„r tillbaka Glassmagasinet i Visby hamn och nu Ă€ven en gelateria i HĂ€stbacken. 

I fjol öppnade han Lulu sushi och poké bar som en pop up-restaurang i de anrika lokalerna pÄ Strandgatan i Visby som tidigare inrymt restaurang PackhuskÀllaren. Nu Àr det klart att krogen ska bli en Äret runt-restaurang. Tidigare har han Àven drivit restaurang La Masia vid Donners Plats.

Under vĂ„ren har allt i lokalerna pĂ„ Strandgatan renoverats och restaurangen fĂ„r ett nytt utseende. 

– Vi tog över det i april förra Ă„ret. DĂ„ blev det en pop up-restaurang och det gick sĂ„ bra. DĂ„ bestĂ€mde vi oss för att satsa Ă€nnu mer pĂ„ Gotland och har totalrenoverat till i Ă„r, sĂ€ger Andreas Younan.

MÄlsÀttningen Àr att det ska bli en kedja med restauranger runt om i hela Sverige.

– Det finns en restaurang i Stockholm och vi tĂ€nker att nĂ„gra fler ska öppna i Stockholm nu framöver. Vi ska Ă€ven öppna pĂ„ flera andra orter, vi ska dĂ„ driva restaurangerna sjĂ€lva och det ska inte vara franchise, sĂ€ger Andreas Younan. 

I centrum kommer sushi att vara. 

– Det ska vara sushi pĂ„ en hög nivĂ„ med influenser frĂ„n Asien, Sydamerika och Nordamerika, sĂ€ger han. 

Han hoppas och tror mycket pĂ„ Strandgatan i Visby. Han menar att det Ă€r en gata som har stor potential. 

– MĂ„nga har under Ă„ren gĂ„tt till Stora torget och nu hoppas vi att den hĂ€r gatan ska bli ett nytt strĂ„k.