Entreprenören Andreas Younan driver sedan mÄnga Är tillbaka Glassmagasinet i Visby hamn och nu Àven en gelateria i HÀstbacken.
I fjol öppnade han Lulu sushi och poké bar som en pop up-restaurang i de anrika lokalerna pÄ Strandgatan i Visby som tidigare inrymt restaurang PackhuskÀllaren. Nu Àr det klart att krogen ska bli en Äret runt-restaurang. Tidigare har han Àven drivit restaurang La Masia vid Donners Plats.
Under vÄren har allt i lokalerna pÄ Strandgatan renoverats och restaurangen fÄr ett nytt utseende.
â Vi tog över det i april förra Ă„ret. DĂ„ blev det en pop up-restaurang och det gick sĂ„ bra. DĂ„ bestĂ€mde vi oss för att satsa Ă€nnu mer pĂ„ Gotland och har totalrenoverat till i Ă„r, sĂ€ger Andreas Younan.
MÄlsÀttningen Àr att det ska bli en kedja med restauranger runt om i hela Sverige.
â Det finns en restaurang i Stockholm och vi tĂ€nker att nĂ„gra fler ska öppna i Stockholm nu framöver. Vi ska Ă€ven öppna pĂ„ flera andra orter, vi ska dĂ„ driva restaurangerna sjĂ€lva och det ska inte vara franchise, sĂ€ger Andreas Younan.
I centrum kommer sushi att vara.
â Det ska vara sushi pĂ„ en hög nivĂ„ med influenser frĂ„n Asien, Sydamerika och Nordamerika, sĂ€ger han.
Han hoppas och tror mycket pÄ Strandgatan i Visby. Han menar att det Àr en gata som har stor potential.
â MĂ„nga har under Ă„ren gĂ„tt till Stora torget och nu hoppas vi att den hĂ€r gatan ska bli ett nytt strĂ„k.