Nya ägarna: ”Vi längtar efter att få öppna”

Carl Schnell och Marie Schnell Carlén är de nya ägarna av Majstregården, där renoveringen pågår för fullt inför öppningen i juni.

Burgsvik 29 april 2021 17:56

Sedan september har paret bosatt sig i Burgsvik och haft fullt fokus på att renovera den klassiska restaurangen, både på utsidan och invändigt.  

– Det går bra, men det blev mer omfattande än vad vi föreställt oss, vi har renoverat allt från fasad, uteservering, byggt ett helt nytt kök och målat väggar och tak, berättar Marie Schnell Carlén.  

Kommer gästerna känna igen gamla Majstregården? 

– Man kommer känna igen sig. Det var väldigt mycket furu tidigare och vi har försökt modernisera och tonat ner antalet intryck när man kommer in i matsalen. Vyn utanför tar för sig mer nu och naturen kommer fram mycket mer än tidigare. 

Något gästerna inte kommer känna igen är den tidigare kiosken och souvenirbutiken. Där öppnar de ett helt nytt café. 

– Vi har anställt en gotlänning och hon kommer baka egna bullar, tårtor och smörgåsar på hembakat färskt bröd, säger Marie. 

Till restaurangen har de också hittat gotlänningar från trakten och sommargotlänningar. Tillsammans med en ny kökschef börjar också menyn ta form. 

– Det blir vällagade rätter med råvaror från Gotland, i den största mån det går. Maten kommer vara klassisk, men med en ny twist i varje rätt och det kommer finnas kötträtter, vegetariska och veganska rätter, något för alla helt enkelt. 

Några saker har de bevarat från gamla Majstregården. 

– Den klassiska spättafilén är kvar på menyn, den mycket populära mjukglassen kommer man kunna köpa i cafét och Hoburgsgubben står ju kvar här ute, säger Marie med ett skratt. 

Trots att det varit en omfattande renovering, är de säkra på att kunna öppna och visa upp den nya Majstregården i juni. 

– Ja, vi kommer bli klara! Vi är otåliga och längtar efter att kunna öppna och ta emot alla gäster, säger Marie Schnell Carlén.


Läs mer!
Burgsvik

Paret lämnade Stockholm för ett nytt liv på Grå Gåsen

Burgsvik

Hamn får ansiktslyft – nytt kafé och miljöcenter

Restaurang & catering

Stjärnkrögaren Danyel Couet blir delägare i Guldkaggen