Upptäck fantastiska Fårö!

Nordost om Gotland ligger Fårö, Gotlands mindre grannö som på bara 8 minuter nås med gratis färja från Fårösund. Med sina underbara sandstränder, säregna natur och ståtliga raukfält är Fårö ett av Gotlands mest besökta och omtalade besöksmål.

Fårö är ett av Gotlands mest besökta och omtalade besöksmål.

Fårö är ett av Gotlands mest besökta och omtalade besöksmål.

Foto: Gotlands Media

Fårö2021-03-12 15:54

Fårö är med sina 113 kvadratkilometer Sveriges åttonde största ö. Ön har omkring 500 invånare, en siffra som ökar markant under sommarsäsongen när sommarstugor och boendeanläggningar fylls av semesterfirare. 

Boende
På Fårö finns gott om turistboende för alla smaker och plånböcker. Här finns campingar för dig som vill bo i tält, husvagn eller husbil, vandrarhem, stugbyar, pensionat och hotell. En del av anläggningarna har öppet året om.

Resa
Till Fårö tar man sig lättast med bil eller buss och färja. Från Visby till färjeläget i Fårösund är det cirka 5,5 mil. Färjan över till Fårö är gratis att åka med och överfarten tar bara några minuter.
Fåröfärjans tidtabell 
Kollektivtrafik på Gotland

Service 
På Fårö finns en ICA-butik som håller öppet året om. Hör finns också gott om sommaröppna butiker, gårdsbutiker, restauranger och caféer.

Besöksmål och bad
Raukområdena vid Langhammars, Digerhuvud och Gamle hamn är några av Fårös populäraste utflyktsmål. Den musik- och bilintresserade bör heller inte missa Kutens bensin, medan filmintresserade kan få sitt lystmäte på nybyggda Bergmancenter.

På Fårö finns också några av Gotlands absolut bästa stränder. Sudersand, Norsta auren, Ekeviken och Skalasand är alla långsträckta sandstränder som passar både för vattensport och sol och bad. 

Evenemang
Det var på Fårö Ingmar Bergman valde att bo och leva under en stor del av sitt liv, och här har han också spelat in många av sina filmer. Hans konstnärliga gärning firas varje år under Bergmanveckan, ett evenemang som lockar filmarbetare och filmintresserade både från Sverige och utlandet. Andra återkommande och populära evenemang på Fårö är Barnkörveckan, Raukloppet och Fårönatta.

Karta: Fårö