10 fantastiska besöksmål på Gotland i sommar

Vi har tagit fram tipsen på några mysiga besöksmål på Gotland. Vi lovar att du inte kommer bli besviken.

Foto: Montage

Gotland2021-06-15 13:24
undefined
Magiska Smöjen.

Gotlands magiska kalkbrott

Nu är sommaren här på riktigt och vad passar då bättre än att ta ett dopp? När det är alger i havet är det alltid en bra idé att i stället besöka något av öns fantastiska kalkbrott. En av våra favoriter är kalkbrottet vid Smöjen. Vill du ha fler tips? Spana in de här tipsen om andra kalkbrott. 

undefined
Emma och Martin lever på Prima gård med hela familjen.

Prima Gård - en pärla

Många har kanske sett Prima Gårds fantastiska bilder på Instagram. Men har besökt gården? Vi kan lova att det är värt ett besök. Kör till höger precis innan Bunge kyrka och så kommer gården efter några hundra meter. Vill du läsa mer om Prima? Läs vårt reportage här!

undefined
Glassmagasinet är en pärla både för vuxna och barn.

Glassmagasinet

Vi är bortskämda med soliga dagar och fantastiskt väder. Vad passar då bättre än att ta en glass? På Glassmagasinet finns det smaker för både stora och små. Du kanske ska testa dig igenom alla deras smaker? Då har du en nästintill omöjlig uppgift framför dig. Läs mer om Glassmagasinet här. 

undefined
Gotlands Djurpark.

Gotlands djurpark

För bara några år sedan såg djurparken dagens ljus. Nu vallfärdar människor till djurparken i Eskelhem som har över 20 olika djur. Vill du se bilder på de olika djuren? Se dem här! 

undefined
Katthammarsviks Rökeri.

Rökeriet i Katthammarsvik

Ullis Magnusson driver vidare det klassiska rökeriet och restaurangen i Katthammarsvik. Den har blivit en hit bland besökarna och varje sommar vallfärdar människor dit. De håller hårt i traditionerna och det är många som uppskattar det. 

undefined
Enholmen.

Mysiga Enholmen

Varje vecka går det turer till Enholmen och ön har blivit ett otroligt besöksmål. Den resterande delen av Slites skärgård är även väldigt vacker och något du kan ta dig till om du har egen båt. 

undefined
Norsta Auren.

Fantastiska Norsta Auren

Fårö är en fantastisk plats på Gotland och många har sannolikt besökt Sudersand. Om du vill testa något nytt rekommenderar vi verkligen att ta er till Norsta Auren! Vilken naturupplevelse! 

undefined
Folhammar.

Otroliga raukfält

Gotland har fantastiskt många fina raukfält och några av dem kan du hitta här. Den här gången väljer vi att specifikt tipsa om Folhammar i Ljugarn. 

undefined
Hoburgen.

Vacker kustväg på Hoburgen

Vill du ha fantastiska vyer och åka på Gotlands kanske vackraste väg? Gör ett besök på Hoburgen och åk just "Vacker kustväg". Du kommer inte att bli besviken och kanske vill du avrunda med en lunch på Majstregården? I sommar är det nypremiär för restaurangen som har fått nya ägare. 

undefined
Sudersannas Sudersand strand

Fantastiska Sudersannas

Det var nära att Sudersannas skulle få stänga igen. Men till sist ändrade sig föreningen som anmält Sudersannas och man kan köra vidare i sommar. Det är en plats som både gotlänningar och besökare älskar. Har du inte varit där? Då är det definitivt värt ett besök i sommar.