Här är årets nyheter på barnens paradis

I juli är det högsäsong på Kneippbyn Resort Visby och efter en begränsad säsong förra året, är nu återigen alla attraktioner öppna på Sommar- och Vattenland igen.

Nöjesparker 6 juli 2021 07:35

Det är en väldigt glad Bobbo Werkelin Gotland Just nu träffar på Kneippbyn. Under en normal säsong har de nästan 90 000 besökare till anläggningen på en sommar, förra året var det 25 000 som besökte anläggningen. Med årets lättnade restriktioner ser det ljusare ut. 

– I fjol sa vi upp 200 sommaranställda och inför årets säsong kunde vi anställa 200 personer vid samma tid. Det känns oerhört skönt, säger Bobbo Werkelin, vd på Kneippbyn

I och med de få besökarna i fjol, fick de nya attraktionerna Storm och Piratfallet bara en uppvärmning. I år står de redo igen för alla barn som vill testa nyheterna. Nytt är också att biljettförsäljningen sker helt digitalt i år. 

– Vi har gjort en ny app till Kneippbyn och vi har tagit bort all kontanthantering, så man köper nu sin biljett digitalt innan man besöker oss, säger Bobbo. 

Pippiteatern spelades aldrig i fjol, men denna säsong kommer det bli flera föreställningar som äger rum på Sommarland.

– Vi är jätteglada att kunna köra teatern igen, det blir fler föreställningar med färre åskådare.

Vad får barnfamiljerna inte missa när de besöker er i år?

– Det är faktiskt Pippiteatern som är fantastiskt bra. Och vårt nya område, Lagunen Pool club på Vattenland, som kommer bli magiskt i sommar. De lite yngre kan ha det väldigt roligt i de olika ruschkanorna och de äldre kan samtidigt koppla av vid Lagunen, så det finns båda världarna. 

– Känslan vid Lagunen ska vara som att man är på charterresa, med solsängar, pool, mat och dryck på samma ställe, säger Bobbo. 

Han nämner också Egils kök som är restaurangen som ersätter den tidigare restaurang Solsidan. Den nya restaurangen är en del i den treårsplan som finns för att förnya de olika matkoncepten på anläggningen. 

– Det blir en familjerestaurang, men med mycket gotländska smaker och råvaror. Med Gotlands bästa terrass med läget, havsutsikten och solnedgångarna, säger Egil Grönberg, ägare av matkonceptet ”Egils kök”. 

En stor uppfräschning har skett av både restaurangen och den klassiska festlokalen. Det finns också en lösning för familjer som har barn med spring i benen. 

– Vi kommer jobba med en barnklubb på kvällarna. Bakom restaurangen ligger hoppborgar och sandlådor där vi kommer ha personal som kan ta hand om barnen, säger Egil. 

Tanken är att Egils kök inte bara ska vara för de som bor på anläggningen, utan även bli mer tillgänglig för fler. 

– Vi tänker att de som bor här omkring i Vibble, Högklint och Västerhejde ska kunna ha stor glädje av restaurangen. Eller vem som helst som vill njuta av det här läget, man behöver helt enkelt inte bo på anläggningen för att komma hit och äta eller ta ett glas, säger Egil Grönberg. 

Villa Villekulla

På sommarland ligger det riktiga Villa Villekulla, det är originalhuset från SVT´s filmer om Pippi Långstrump. Huset är öppet varje dag och under högsäsong dyker Pippi upp på sommarland några gånger per dag.