Glasskungen öppnar året runt-krog i Visby innerstad

Glassmagasinets ägare Andreas Younan satsar på en ny året runt-restaurang i innerstan. Målsättningen är att konceptet ska spridas runt om i landet.

Andreas Younan.

Andreas Younan.

Foto: Simon Frid

Visby2021-05-31 16:36

Entreprenören Andreas Younan driver sedan många år tillbaka Glassmagasinet i Visby hamn och nu även en gelateria i Hästbacken. 

I fjol öppnade han Lulu sushi och poké bar som en pop up-restaurang i de anrika lokalerna på Strandgatan i Visby som tidigare inrymt restaurang Packhuskällaren. Nu är det klart att krogen ska bli en året runt-restaurang. Tidigare har han även drivit restaurang La Masia vid Donners Plats.

Under våren har allt i lokalerna på Strandgatan renoverats och restaurangen får ett nytt utseende. 

– Vi tog över det i april förra året. Då blev det en pop up-restaurang och det gick så bra. Då bestämde vi oss för att satsa ännu mer på Gotland och har totalrenoverat till i år, säger Andreas Younan.

Målsättningen är att det ska bli en kedja med restauranger runt om i hela Sverige.

– Det finns en restaurang i Stockholm och vi tänker att några fler ska öppna i Stockholm nu framöver. Vi ska även öppna på flera andra orter, vi ska då driva restaurangerna själva och det ska inte vara franchise, säger Andreas Younan. 

I centrum kommer sushi att vara. 

– Det ska vara sushi på en hög nivå med influenser från Asien, Sydamerika och Nordamerika, säger han. 

Han hoppas och tror mycket på Strandgatan i Visby. Han menar att det är en gata som har stor potential. 

– Många har under åren gått till Stora torget och nu hoppas vi att den här gatan ska bli ett nytt stråk.