UTFLYKTSGUIDE: Tio måsten på västra Gotland

Gotland 24 juni 2021 14:32

Djupvik Hotel

Har du inte besökt hotellet i Djupvik? Det är en riktig pärla på västra Gotland! Här finns det pool, bra boende och väldigt bra restaurang. Det är en upplevelse att övernatta där och käka på restaurangen! Fungerar även bra utanför högsäsongen. 

Här ligger Djupvik Hotel.

Kovik

Koviks fiskeläge i Sanda var förr ett av Gotlands många aktiva fiskelägen där det bedrevs kustfiske, ofta som komplement till jordbruk.

I dag är det förvandlat till ett fiskerimuseum där båtar, fiskebodar och fiskeredskap samlats in från hela Gotland. En av eldsjälarna i tillkomsten av museet var konstnären och "Korumpianen" Erik Olsson.

Det finns även ett litet kapell; "Till minne av de Gotlandsfiskare som för sin magra bärgning fick offra sitt liv och nu vila i havet".

Här ligger Kovik. 

Kronholmens golfbana

I Västergarn ligger Visby Golfklubbs 18-hålsbana som är utsedd till den bästa banan i Sverige. Den håller högsta klass och vyn från banan är fantastisk. Banan, som nyinvigdes våren 2009, håller hög standard och är inrymd i vacker miljö. Numera ser man havet från varje hål på banan.

I anslutning till golfbanan finns kiosk, golfshop och restaurangen Kronholmens Värdshus.

Här ligger Kronholmens golfbana. 

Stelor

Stelors mysiga boende och restaurang har under åren blivit alltmer populärt. Den trevliga innergården tillsammans med en fantastisk restaurang är väl värt ett besök! Under sommaren arrangerar de även flera spelningar. 

Här ligger Stelor. 

Warfsholm

Pensionat Warfsholm är en väldigt härlig plats nästan vid Klintehamn. Där kan du boka boende, fika eller käka på restaurangen. 

Här ligger Warfsholm. 

Tofta Beach House

Den nya restaurangen på Tofta slog upp sina dörrar precis innan midsommar 2021. Det blev en succé och människor har hittills valfärdat till den nya restaurangen. Solnedgångarnas drömställe. 

Här ligger Tofta Beach House. 

Surflogiet

Det är en fantastisk plats att dricka en öl på, ta en middag eller hyra en SUP-board. Surflogiet har blivit en plats som många uppskattar och gärna återvänder till. En riktig pärla precis vid havet! 

Här ligger Surflogiet Gotland. 

Stora Karlsö

Utanför Gotlands västra kust ligger Stora Karlsö. Hela ön är ett naturreservat som bjuder på många speciella upplevelser.

Ön är kanske mest känd för sitt rika fågelliv och sina orkidéängar.

Till Stora Karlsö reser man med båt från Klintehamn. Man kan antingen göra en dagsutflykt eller bo över på vandrarhem, i stuga eller i fyrbyn.

Här ligger Stora Karlsö. 

Ekstakusten

Från Djupvik i norr till Hammarudden i söder sträcker sig Ekstakustens naturreservat, av många ansedd som en av de vackraste platserna på Gotland.

Kuststräckan präglas av klappersten och längre in mot land växer en strandskog med barrträd som tuktats hårt av blåst och saltstänk.

Under en promenad längs stranden passerar man två vackra fiskelägen: Djupvik och Kronvall. I det senare har skådespelet Kronvallsknappen tidigare satts upp. Från Ekstakusten har man också fin utsikt mot Stora och Lilla Karlsö.

Här ligger Ekstakusten.


utflyktsguide
Gotland

UTFLYKTSGUIDE: 10 måsten på norra Gotland och Fårö

Gotland

UTFLYKTSGUIDE: 10 måsten på södra Gotland

Visby

TIPSEN: 14 saker du måste göra i och runt Visby

Gotland

UTFLYKTSGUIDE: 10 besöksmål på östra Gotland

Läs mer!
Gotland

Vinn fina priser i advent – tävla på Instagram

Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Fårösund

De flyttar in i välkända kroglokaler i Fårösund

Klintehamn

En av Sveriges största bakinfluerare öppnar ny fikavagn i Klintehamn

Visa fler