Nya strandrestaurangen Tofta Beach House är här

Målet är att göra Tofta till en av norra Europas bästa turistdestinationer. Nu har den nya strandrestaurangen Tofta Beach House öppnat.

Tofta Strand 4 juli 2021 08:16

Storsatsningen på Tofta Strand växer fram och vid midsommar slog nya restaurangen Tofta Beach House upp portarna. Under flera år har ägarna planerat för den nya restaurangen som nu byggts färdigt. 

– Vi har påbörjat transformationen till att bli en mer modern anläggning med restauranger och boende. Vi har tagit stora grepp om våra serviceanläggningar, byggt padelbanor och fått till pop up-butiker. Det ska finnas någonting för alla, säger Thomas Nässén. 

Han har under många år arbetat inom Visbys krog- och nattliv. Innan Thomas Nässén började på Tofta var han eventansvarig på Wisby Strand. 

Nu har han sedan 2018 fått vara med på resan att utveckla Tofta till ett nytt besöksmål.

– Det är otroligt roligt att få vara med på den här resan. Tofta har all potentiasl som man behöver för att bli en modern och härlig anläggning. För 20 år sedan var Tofta superhett och det är fortsatt många som åker hit. Nu gäller det för oss att verkligen ta hand om dem, säger han. 

Tofta Beach house kommer ha 200 platser inne och ute. Ägarna har till sin hjälp använt sig av Spik Studios som bland annat varit med och utvecklat platser som Steam Hotel och Ellery Beach House. 

– De har gjort ett otroligt jobb med de anläggningar som de jobbat ihop med tidigare. Nu tog vi hjälp av dem med vår interiör och hur det ska se ut invändigt. Det ska andas Gotland, men av ett internationellt snitt, säger Thomas Nässén. 

Planen är att restaurangen ska ha öppet tio månader om året och under lågsäsong ska restaurangen vara öppen fredag till söndag.

Dennis Lundin, som tidigare ansvarat för köket på Bolaget, är den som kommer vara kökschef vid Tofta Beach House. 

– Vi har hämtat inspiration från olika strandestinationer och kanske främst Kalifornien och då Miami. Det ska vara somriga saker som bland annat en hummersallad, burrata med gotländska tomater och ceasarsallad, säger Dennis Lundin.

Kollegan Anton Heitmann som han arbetat ihop med på Bolaget, skjuter in: 

– Det ska vara en restaurang där vi har samma meny hela dagen och det är något som man ser mycket utomlands. Du ska kunna komma till oss och få flera olika middagar på samma ställe. 

På området återfinns även Trattorian Tofta som fått sig ett lyft till årets säsong.

– Trattorian kompletterar vår anläggning med det lite mer enkla, det ska vara bra pizza och god pasta. Tofta Beach House är en lite mer mogen restaurang, säger Dennis Lundin. 

Thomas Nässén säger att de på anläggningen fortsatt kommer vidta åtgärder för att följa de restriktioner som gäller för covid-19.

– Det kommer finnas trygghets- och sommarvärdar på området, säger han.

Framöver hoppas att de kan ta nästa steg med Tofta Strand. Satsningen på Tofta Beach House är en liten del av hur det kan komma att se ut framöver.

Det här är något som lägger mig väldigt varmt om hjärtat. Vi ska bli en så komplett anläggning som möjligt.