Visbytravet ser fram emot att välkomna publiken

I över ett år fick publiken hålla sig borta från Visbytravet. Nu ser nya travchefen Mikael Ogestad fram emot att få välkomna människor tillbaka till banan.

Visby 10 juli 2021 09:47

Många idrotts- och kulturevenemang har under de senaste åren fått klara sig utan publik eller inte kunna hålla evenemang överhuvudtaget. Visbytravet har kunnat genomföra sina tävlingar – men utan att publiken kunnat vara fysiskt på plats. Från och med 10 juni är publiken välkommen tillbaka på travet, dock utomhus och under juni gäller max 500 personer. 

– Det är givetvis väldigt roligt. Vi ser fram emot att återigen få se publik hos oss, samtidigt har vi inlett en treårssatsning på våra publika ytor. Så det ska bli roligt att få visa efterhand etapperna blir klara, säger Mikael Ogestad.

Under första året fräschar de upp restaurangen på området. De har bland annat en ny färgsättning som matcher travets nya identitet, en ny inredning och även tagit över restaurangen i egen regi. 

– Vi vill ha kvar de som tidigare kommit till oss och även attrahera en ny målgrupp. Man ska kunna komma till oss med sitt kompisgäng, äta gott och ha trevligt tillsammans. Vi ska visa upp en annan travrestaurang än vad man är van vid, säger han. 

Den 14 juli är det dags för årets stora evenemang. Då äger Visby travfest rum. 

– Då är det Gotlandslöpningen, Ringmurens lopp och ett STL-lopp som normalt körs i samband med V75. Vi fick faktiskt väldigt fint betyg i V75-podden som var inför Elitloppet, då sa de att Visby Travfest var ett av landets bästa evenemang och att Visbytravet borde får ett ännu högre erkännande! Det var förstås en fjäder i hatten för oss att få höra det, och stärker oss i den fortsatta utvecklingen säger Mikael Ogestad. 

Han säger att förutom tävlingarna och verksamheten på travet – så vill man satsa ännu mer på travskolan.

– Det är själva hjärtat i vår verksamhet och otroligt viktig för oss framåt. Det är vår plantskola för all verksamhet som vi har. 

Flera miljoner har inför året även satsats på att utveckla belysningen och ljudet på området. 

– Vi har inte investerat i anläggningen på denna nivå tidigare, ljud och ljus är väldigt viktigt och var eftersatt. Nu har vi påbörjat resan mot att ha en anläggning i toppklass och har fortsatt ett banunderlag som håller sig på en väldigt hög nivå. Nu ska vi genomföra väldigt bra tävlingar och ta hand om våra två och fyrbenta gäster på bästa sätt.

Vad är målet för er framåt? 

– Det är att få till en V75-tävling i Visby. Jag vill arrangera en Almedalsvecka i hästsport med en V75:a som kronan på verket! I min värld finns det ingenting som säger att vi inte kan göra det, man måste våga att göra om V75-kalendern. 

 


Läs mer!
Visby

Josefine och Magnus ska göra Visby juligare än någonsin: "Totalsumman landar på miljoner"

Visby

Rock am Ringmuren är tillbaka - stjärnan kommer till ön

Visby

Stjärnan till Visby domkyrka: "Är det någon man ska göra en julkonsert med så är det ju hon"

Visby

Restaurangen Kasai blir Visbys nya musikscen

Visby

Ny skulptur på fyra meter ska uppföras i innerstan

Visa fler