Välkända systrar ska driva jättekrogen

Systrarna Charlotte och Carina Österholm öppnar i mitten av juli krogen Kasai på Hästgatan i Visby. De säger att de längtat efter att få göra en ny satsning.

Visby 5 juli 2021 07:00

Charlotte och Carina Österholm har i 18 år drivit klädbutiken Systrarna Malmgrens på Adelsgatan i Visby. Samtidigt är de två stora Gotlandsprofiler och bland annat startat insamlingsgalan ”Lett u hjelpe” till förmån för utsatta barn och ungdomar i Lettland. 

De flesta gotlänningar har på något sätt koll på systrarna. De själva umgås med varandra under stora delar av dygnet. De jobbar ihop och bor även grannar.

– Charlottes dotter frågade mig om hur det är att gå någonstans utan syrran. Det känns faktiskt rätt konstigt, det är många som frågar efter henne när jag är ensam också, säger Carina Österholm.

Systern Charlotte fyller i: 

– Om man själv blir bjuden på något, då vill man veta om syrran är bjuden också. 

Trots att de arbetat ihop under många år fortsätter de nu på den inslagna vägen med ytterligare ett stort projekt. De har under några års tid funderat på vad de skulle kunna satsa på. 

– Vi har i några år pratat om att även göra någonting annat. Strax innan corona var vi på väg att börja driva ett hotell i Visby, men vi la ner det projektet. Om vi hade hakat på det, så hade vi nog tvingats bo där med våra familjer i dag, säger Carina Österholm.

– Sedan har vi även funderat på att driva butik på fastlandet. Så det har varit lite olika planer som vi funderat på. 

Från och med i juli kommer de att driva restaurangen Kasai i Visby. Det finns sedan tidigare två sådana restauranger i Stockholm och Malmö. Målsättningen är att restaurangen i Visby ska öppna under vecka 28. I restaurangen kommer det finnas dryg 90 sittplatser och på Kasais balkong kommer det finnas ytterligare ett stort antal platser. 

– I mars fick vi frågan av Roy Abd-El Ahad om att driva en restaurang. Då började vi fundera på Kasai eftersom Carinas son Albin och min dotter Wilma jobbar där, så vi tog kontakt med dem. De hakade på jäkligt snabbt, då tänkte vi att det inte var någon idé att tveka. Det var bara att köra, säger Charlotte Österholm.

Vad är Kasai för koncept?

Det är japansk fusion och smårätter. Det ska vara en härlig stämning och hos ska det vara en bra personlig service. Det är något som vi tagit fasta på i butiken och något som vi kommer ha med oss här, säger Charlotte Österholm.

Paulo Fagundez, vd Kasai, ser fram emot att få etablera sig i Visby. 

– Det här är någonting som vi drömt om länge. Vi älskar Visby och Gotland, hos oss ska det gå att ta en bra affärslunch eller brunch med familjen men även komma på en stimmig dinner club eller på våra olika events. 

Vad betyder namnet Kasai?

– Det står för eld. Så man kan översätta det till att vi vill vara ett ställe med passion, man ska känna något när man besöker oss, säger Paulo Fagundez. 

Stora delar av familjen kommer alltså arbeta i restaurangen. Systern Carina kommer arbeta heltid i restaurangen, sonen Albin och även Charlottes dotter Wilma. 

Charlotte kommer driva Systrarna Malmgrens och hoppa in på restaurangen vid behov. 

– Jag jobbade tidigare på Isola Bella och ringde in henne titt som tätt. Vi vet båda två att det hon kommer få rycka in en hel del, säger Carina och skrattar.

Nu ser systrarna Österholm fram emot nästa kapitel på sin resa. 


Läs mer!
Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Visby

Så blir nya restaurangsatsningen på Adelsgatan

Visby

Restaurangveckan tillbaka på Gotland – 18 krogar deltar

Visby

En av Visbys populäraste krogar får stänga– "En blandning av sorg och uppgivenhet"

Visa fler