Rock am Ringmuren är tillbaka - stjärnan kommer till ön

Rock am Ringmuren blev slutsålt 2019 och är tillbaka efter två års uppehåll. Den 13 november spelar fem band på Donners Event i innerstan.

Visby 19 oktober 2021 10:31

Rock am Ringmuren ägde för första gången rum under 2019. Nu är evenemanget tillbaka och banden är sannolikt mer spelsugna än någonsin tidigare. Den 13 november samlas fem band på Donners Event i Visby.

– Jag tror att folk behöver lite musik nu. Det har varit rätt tyst under coronatiden och det känns som att människor har ett behov av att få se lite livemusik. Vi fyllde stället förra gången som vi körde det här och det borde inte vara så svårt att fylla det den här gången också, säger Timmy Skinner som arrangerar det ihop med Magnus Olsson. 

Timmy Skinner spelar bas i PP Top, tributeband till ZZ Top samt trummor i Mad Dog, tributeband till White Snake, och Magnus Olsson sjunger i The Young & The Rustless, tributeband till Neil Young. Därmed kommer de båda arrangörerna även att finnas med på scen. 

Utöver de nämnda banden kommer även Fat Bottomed Girls, tributeband till Queen, att spela.

Dessutom kommer stjärnan Eric Bazilian, sångare i The Hooters, tillbaka och kommer alltså återigen att uppträda i samband med Rock am Ringmuren. Han var även med under 2019.

– Jag slängde i väg en fråga till Eric om han kunde komma tillbaka och det var en fråga på vinst eller förlust. De är ute och uppträder med The Hooters i oktober och även i december. Men i november är han i Sverige och då kan han komma till oss. Det är mycket tack vare hans Gotlandskoppling och att han är kompis med bland annat Jörgen Ringqvist och Janne Bertholdsson. Det är väldigt roligt att han vill komma till oss igen, säger Magnus Olsson. 

Hur lätt var det att få med banden på det här? 

– När vi ställde frågan om man vill vara med sa alla ja direkt. Alla är otroligt spelsugna och det här kommer bli vannsinnigt roligt, säger Magnus Olsson. 


Läs mer!
Mat & dryck

Vegodrottningen i Visby går all in – släpper grön kokbok

Visby

Kända byggnader ställs ut på museet

Visby

Josefine och Magnus ska göra Visby juligare än någonsin: "Totalsumman landar på miljoner"

Visby

Stjärnan till Visby domkyrka: "Är det någon man ska göra en julkonsert med så är det ju hon"

Visby

Restaurangen Kasai blir Visbys nya musikscen

Visa fler