Ny era för klassiska Majstregården

Efter 51 år var det dags för den klassiska restaurangen vid Hoburgsgubben att få en ny ägarfamilj. Det är Marie Schnell Carlén och Carl Schnell som tagit Majstregården in i en ny era.

Gotland 12 juli 2021 07:35

Carl har spenderat 43 somrar på ön och Marie, 13. Det här var första året de stannade kvar efter sommaren. Hösten, vintern och våren har gått åt till att oavbrutet renovera och fräscha upp restaurangen som byggdes 1969. 

– Det blev mer omfattande än vad vi föreställt oss, vi har renoverat allt från fasad, uteservering, byggt ett helt nytt kök och målat väggar och tak, berättar Marie Schnell Carlén.  

– Det har varit viktigt för oss att lyfta hela byggnaden in i 2020, säger Carl. 

Trots att de arbetat lika mycket med renoveringen som de gjort i sina tidigare jobb, Marie i reklambranschen och Carl som civilingenjör, har de inte upplevt samma stress.

– Platsen är lugn, vi ser ständigt havet och vi är omringade av snälla, hjälpsamma människor. Och det är väldigt roligt att ta sig an ett sådant här ställe som betyder mycket för många. 

Kommer gästerna känna igen gamla Majstregården? 

– Man kommer känna igen sig. Det var väldigt mycket furu tidigare och vi har tonat ner antalet intryck när man kommer in i matsalen. Vyn utanför tar för sig mer nu och naturen får komma fram mer än tidigare, säger Marie.

Något besökarna inte kommer känna igen är den tidigare kiosken och souvenirbutiken. Där öppnar de ett helt nytt café där Sara Holgersson kommer stå för fikat. 

–Jag kommer göra allt från klassiska bullar till chokladbollar, och sen kommer det vara säsongsbetonat. Jag har mycket gott i min trädgård som jag vill ta vara på, säger Sara. 

I matsalen med vyn mot havet har de byggt bar och i det nya köket kommer den nya kökschefen ta plats. 

– Maten kommer vara klassisk, men med en ny twist i varje rätt och det kommer finnas kötträtter, vegetariska och veganska rätter, något för alla helt enkelt. 

Mycket har förändrats men den klassiska spättafilén syns fortfarande på menyn och mjukglassen, som många åkt mil för att äta, är kvar i det nya cafét. 


Läs mer!
Gotland

Vinn fina priser i advent – tävla på Instagram

Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Fårösund

De flyttar in i välkända kroglokaler i Fårösund

Klintehamn

En av Sveriges största bakinfluerare öppnar ny fikavagn i Klintehamn

Visa fler