Marie Nilsson Lind första gotlänning i Så mycket bättre

Marie Nilsson Lind är klar för medverkan i ”Så mycket bättre”. ”Jag är lyckligt rädd” säger hon på sitt karaktäristiska vis.

Gotland 7 maj 2021 09:00

Marie blir genom sitt medverkande den första gotländska artisten under programmets tolvåriga historia.

– Jag blev så himla glad när jag blev tillfrågad. Det har ju blivit en klassiker med åren så det är en ära att få vara med, säger hon.

Sedan starten 2010 har hon följt programmet, de första åren tillsammans med lillasyster Josefin Nilsson som faktiskt var tillfrågad om att delta. Så blev det inte, sjukdom satte stopp.

 

Hon har fascinerats av alla artisters berättelser och deras låttolkningar.

Nu är det hon själv och hennes sånger som ska tolkas. Spänd av förväntan är hon redan.

– Jag upplever programmet så fint och ödmjukt, alla är så rädda om varandras låtar och texter.

Det kommer förstås att bli mycket Ainbusk, hur tänker du kring det?

– Jag är jätteglad, det är så roligt att få höra andra ta sig an det vi gjorde. Det är inte många som gjort covers på våra låtar. ”Älska mig” har väl någon gjort, men inte mycket annat.

Hon är ledsen att inte syster Josefin, som gick bort 2016, kan vara med i programmet. Dock bär hon alltid henne inom sig.

– Det kommer förstås att pratas om henne runt bordet, men det har jag inga problem med. Jag kan prata om Josa hur länge som helst.

 

Någon drömtolkare har hon inte, men hon är glad för årets blandning av artister; kvinnor och män, skilda åldrar och genrer.

– Men den som vågar sig på ”Lassie” är ju modig. Det tycker Benny (Andersson) också, jag pratade med honom om det. Den är så fast i sin form så det kan bli spännande. 

Du själv är inte i första hand sångerska, hur ska det gå att tolka de andra?

– Jag har alltid varit rädd att sjunga, även om det blivit bättre med åren. Men det finns andra sätt, som hon uttrycker det.

För närvarande ägnar hon sig, hemma i Lummelunda, just åt att färdigställa sina bidrag inför inspelningarna i början av juni.

Vilka är så klart hemligt. Men årets artistuppställning, vad säger du?

– Melissa Horn gick rakt in i mitt hjärta första gången jag hörde henne. Siw Malmkvist och Casper Janebrink är fantastiska sångare. Peter Jöback har jag varit på turné med, det var 97-tror jag.

Det är bara 24 år sedan.

– Ja, hu. Det är tur att Siwan och Harpo är med, då är man inte äldst i alla fall, säger 59-åringen. Men än sen, jag är så himla glad över den här möjligheten.

Vad gäller gotländskt deltagande genom åren ska vi dock notera Pugh Rogefeldt, som väl får räknas som halvgute. Han deltog 2012.

Profilbild Magnus IhreskogMagnus Ihreskog
Läs mer!
Visby

Moneybrother ska spela på Gotland i sommar

Gotland

Fyra nya artister klara för spelningar på Gotland

Gotland

Två nya artister klara för spelningar på Gotland

Konsert

Clara Klingenström gästar Lotta på Liseberg

Visby

Markus Krunegård kommer till Gotland i sommar

Visa fler