Lindgården håller fast vid traditionerna

Frida Domnauer har under de senaste åren blivit starkt förknippat med Wärdshuset Lindgården och hon går nu in på sitt sjätte år som ägare av en av Visbys mest kända restauranger.

Visby 24 juli 2021 09:20

Det har blivit ett mer levande hus och gjort stora framsteg. Vi har kvar många av våra gamla stammisar, samtidigt som det hittat hit nya personer. Jag har ett stort kontaktnät och Sonny Gustavsson har även han ett stort kontaktnät, säger hon.

I restaurangen håller man fast vid traditionerna som hör till Lindgården. Samtidigt som man vill utvecklas med nutiden är det viktigt att förvalta det som gör restaurangen unik, menar Frida Domnauer. 

– Det var en tid som det var väldigt inne med att man skulle dela på maten. Nu är det mer så att man vill ha sin egen tallrik. Det känns som allt går i vågor. 

Är det något som är extra populärt på menyn? 

– Ja, planksteken är det som säljer mest! Så är det. Vi vill att det ska vara en upplevelse med bra mat och väldigt bra service. Sen har vår bar blivit väldigt populär.

Sedan övertagandet har det byggts en bar i själva byggnaden och de har även satsat på en bar på innergården. Frida Domnauer var under våren 2019 i Sydafrika och såg hur gintrenden vuxit sig starkt. 

– Jag jobbade 280 timmar en månad och stod i baren förra sommaren. Gintrenden står sig verkligen stark och den baren var otroligt populär förra sommaren, säger Frida Domnauer. 

Framöver är målsättningen att fortsätta utveckla Lindgården.

– Vi tog över en rätt eftersatt fastighet och restaurang som behövde rustas upp. Det har vi jobbat mycket med under de senaste åren. Vårt mål var att renovera köket, men det satta Corona stopp för och det får vi göra nu framåt, säger Frida Domnauer. 

Om Lindgården

Wärdshuset Lindgården öppnade redan 1968 och ägdes av krögarfamiljen Lindqvist. Sonen Lars-Gunnar Lindqvist fick ta över efter sina föräldrar och drev Lindgården fram till sin död. 

I mars 2015 startades Lindgårdens driftbolag som ägs av Frida Domnauer, Sonny Gustavsson, Joachim Kuylenstierna och Mats Lundberg.

 

Profilbild Simon FridSimon Frid
Läs mer!
Visby

Klassiskt och hembakat på Gula huset

Visby

FLERA TIPS: Mysiga ställen i Visby med uteservering

Restaurang & catering

Meat in Bread - inget vanligt kebabhak

Restaurang & catering

Surfers i Visby - en smakupplevelse från Kina

Visby

Rob driver Hop Shed Brewery - vill satsa mer på puben

Visa fler