Kändiskrögarens koncept flyttar in på Visbyrestaurangen

Restaurangen Kitchen & Table får under sommaren klä sig i en ny kostym. Då flyttar restaurangen Eatery Social in i lokalerna på Strandgatan.

Visby 19 maj 2021 07:40

I sommar förändras restaurangen på Strandgatan 6. I stället för det vanliga köket kommer det bli maten från det latinamerikanska köket och där man hämtat inspiration från Los Angeles och New York. Konceptet finns redan i Stockholm och Malmö.

– Den varma gästvänligheten där maten utgör en del av både festens och vardagens gemenskap är grunden i den latinamerikanska kulturen. Det är just den härliga känslan vi vill att du ska få uppleva hos oss, säger Marcus Samuelsson, kreativ chef på Eatery Social och välkänd krögare.

Kökschef kommer bli Laura Camino, erfaren kock som arbetat på flera meriterade krogar, och hon är skolad i det sydamerikanska köket. 

– Här blandas matglädje med säsongens färska råvaror och hetta som skapar spännande genuina smaker. Jag älskar latinamerikansk mat eftersom min mamma brukade ta med mig till den här typen av restauranger när jag var barn. Och Mi Abuela (min mormor) lärde mig hemligheten bakom att tillaga Ceviches på bästa sätt. Den latinamerikanska maten finns inte bara i mitt hjärta, utan också i mitt blod, säger Laura Camino som blir den nya kökschefen. 

Sommarrestaurangen öppnar i mitten av juni och stänger i slutet av augusti. Under resterande tid av året kommer som tidigare restaurang Kitchen & Table husera i lokalerna. 

Profilbild Simon FridSimon Frid
Läs mer!
Visby

Glasskungen öppnar året runt-krog i Visby innerstad

Visby

Bolaget tar nästa steg i ny kostym

Restaurang & catering

På en dag kan de sälja fyra ton glass på Glassmagasinet

Restaurang & catering

Välkomna in till gotlänningarnas vardagsrum

Visby

Klassisk kiosk har blivit bar i fint solläge

Visa fler