Redaktionen tipsar: Evenemang på Gotland under vecka 32

Redaktionen har plockat ut flera evenemang som äger rum under vecka 32. Det är tydligt att det finns fler evenemang för dem som vill upptäcka saker utanför Medeltidsveckan.

Gotland 5 augusti 2021 14:32

FamiljeGETyoga

På FamiljeGETyogan så yogar vi i par (en vuxen och ett barn 4-9 år), den vuxna är med som en aktiv deltagare men fokus ligger på barnets rörelseglädje. Lekfullt utforskar vi yogans värld med rörelse, andning och balans. Vi gör även parövningar och vilar. Under tiden vi yogar kommer getter finnas runt oss, de är nyfikna och lite busiga. Ta helst med egen matta (det går även bra med filt eller liknande). Obligatorisk anmälan till hej@annie.nu.

Datum: Sista gången för i sommar - 13 augusti, Hejde Häglajvs 448, 200 kronor per par. 

Workshop om det gotländska landskapet

Workshopen är en del av ett projekt som undersöker hur snabba samhällsförändringar påverkar landskapet över tid och hur inverkan i landskapet uppfattas bland invånarna. Vårt avtryck i landskapet i landskapet är ett forskningsprojekt från Universitet i Bologna i samverkan från Region Gotland och Uppsala Universitet Campus Gotland. Workshopen fokuserar på att promenera med en mindre grupp i naturen: ett verktyg som kan underlätta ett interaktivt möte med omgivningen. Deltagarna kommer uppmanas att ta en promenad runt det valda området och samla material utifrån några specifika frågor. När gruppen har avslutat promenaden kommer de att sammanställa utställning innehållande föremålen och deras tankar kring omgivningen. Anmäl gärna via e-post på förhand till Hanna: hannaelisabet.aberg@unibo.it. Läs mer om projektet här: https://www.gotland.se/110532

Datum: 9 augusti, 14-15.30 på Naturum. 

Annika Fehling Trio i Vårdklockans kyrka

AFT: Annika Fehling, sång och gitarr, Christer Jonasson Tolv på gitarrer, Robert Wahlström, slagverk och piano, bygger upp kosmiska stämningar

Datum: Klockan 19 den 11 augusti.

Blueskväll med Bad Condition på Torpet i Grötlingbo

Bad Condition spelar blues på Torpet i Grötlingbo. Ta med er vad ni vill äta och dricka. Finns möjlighet att grilla och att köpa grillkorv och dryck. Välkomna.

Datum: Kl 18 den 13 augusti, Grötlingbo Norrkvie 197. 

Medeltida pilgrimsvandring

Välkommen till en ekumenisk pilgrimsvandring (heldag) under medeltidsveckan, 14 augusti kl 10 Vi vandrar från medeltidsgården Stora Hästnäs till Bro, en medeltida offerkyrka dit många pilgrimer har färdats genom århundraden. Vandringen innehåller gudstjänster, men är öppen för alla, oavsett ”religiös förkunskap.” Ditresa: Kommunal bussförbindelse finns, linje 20 mot Skär, avgång 0935 från Visby busstation. Bussen ankommer 0940 vid Hästnäsvägen. Därifrån är det ca 1,5 km till Stora Hästnäs, där vi samlas kl 10. Du kan också ta egen bil till St Hästnäs. Vår hyrda buss tillbaka kan släppa av dig nära St Hästnäs igen. Under dagen: Vi börjar med en kort visning av Stora Hästnäs och en andakt. Sedan går vi de 12 km till Bro kyrka. Vi har några stopp längs vägen, inkl en längre lunchrast med tillgång till toalett. Obs: medtag mat och vatten för hela dagen, samt evtl solskydd. Vill man, får man gärna bära medeltida kläder. Vi avslutar med en medeltidsinspirerad gudstjänst i Bro kyrka, cirka kl 15. Tillbakaresa: En hyrd buss kör oss tillbaka till Visby, dit vi anländer senast 1630. Arrangemanget görs i samarbete med Medeltidsveckan och Sensus. Anmälan sker på plats. Ingen kostnad. Deltagarna får dock gärna ge en gåva till Kvinnojouren Trots, och deras aktion ”Jag trotsar våldet” (se jagtrotsarvaldet.se). Märk med ”medeltidspilgrim”. via Swish: 123 057 73 53 via Bankgiro: 5678-1149

Datum: 14 augusti mellan 10-16.30.

Medeltidsveckan på Gotland

Det går inte att tipsa om grejer som äger rum under vecka 32 på Gotland utan att nämna Medeltidsveckan. Det är ett jätteevenemang som lockar massvis med människor! Väl värt ett besök - även om du inte är medeltidsintresserad. Ett evenemang som passar både vuxna och barn. 

Roadrun Othem

Roadrun, tipsrunda med olika frågor o kontroller, med bil. Start 18 från Othem bygdegård. Ca 3 mil på belagd väg. Karta o svarsformulär vid start när deltagaravgift betalas. Kaffe o korv vid målet. OBS! Vi hjälps åt att följa pandemireglerna.

Datum: 9 augusti mellan klockan 18-21. 150 kr per bil och 25 kr per medföljare. 

Några konserter under veckan: 

10 Uno Svenningsson och Strictly People. Breda Blick, Visby.

11-12-13 Albin Lee Meldau. Stelor, Västergarn.

12 Uno Svenningsson och Strictly People. Grå Gåsen, Burgsvik.

14 Albin Lee Meldau. Lilla Trägårn, Ljugarn.

Fler evenemang som äger rum under veckan hittar du här! 


Läs mer!
Besöksmål

Besök Knäcken på Stora torget i Visby

Visby

Rock am Ringmuren är tillbaka - stjärnan kommer till ön

Gotland

Gotländskan gör glas till Sveriges bästa restaurang – "Känns roligt att folk börjar hitta mig"

Besöksmål

Gör ett besök i vackra S:ta Karins ruin

Visby

Stjärnan till Visby domkyrka: "Är det någon man ska göra en julkonsert med så är det ju hon"

Visa fler