En av Visbys populäraste krogar får flytta

Nu är det klart att Krönet och även Bodegan ska lämna sina nuvarande adresser på Adelsgatan och framtiden är skriven i stjärnorna. ”En blandning av sorg och uppgivenhet”, säger ägaren Robin Ingelse.

Visby 14 oktober 2021 16:18

Krogen Krönet har sedan 2008 stoltserat med att de varit "The number one viewpoint bar in Visby" och utsikten är en Visby innerstads bästa. Efter 13 år det klart att de får flytta från sin nuvarande placering och ägaren Robin Ingelse gick under torsdagseftermiddagen ut med ett meddelande i sina sociala medier. Där skriver han bland annat följande:

"Vi växte för länge sedan ut ur lokalerna som är byggda under någon slags funkisera 50-tal, och inte menat att serva den volym av människor som vi har gjort de senaste åren. Lokalernas skick har sedan år tillbaka varit under all kritik och väldigt slitna. Avlopp, el och alla inre ytskikt är i allra högsta grad i renoveringsbehov", skriver Robin Ingelse.

Under en tid har de fört förhandlingar med fastighetsägaren – men de har inte lyckats enas kring en gemensam framtid på nuvarande adresser. Robin Ingelse riktar ett stort tack till alla de människor som under åren besökt Krönet och syskonkrogen Bodegan, i lokalerna bredvid, som öppnade 2019. Han säger att de senaste två veckorna varit ett rent sorgearbete.

– Första veckan har varit otroligt tuff och en blandning av sorg och uppgivenhet. Det såg ljust ut i förhandlingarna och att vi skulle komma fram till något. Men sedan kom vi inte vidare. Nu har jag i tur och ordning meddelat alla som är berörda av det här. Det är anställda som inte får ha kvar sina jobb. 

Han skriver att de båda krogarna söker efter nya hem.

– Om det är någon som vet en bra lokal eller ställe för oss då får man jättegärna höra av sig, jag har tidigare funderat på om man skulle köra Krönet by The Beach. Vi får se om det dyker upp något nu och vad som i så fall finns, säger Robin Ingelse. 

Robin kommer nu primärt att fortsätta utveckla verksamheten vid sin restaurang Bror-San. Bodegan kommer att hålla öppet till och med den 31 december och under januari kommer krogen att avvecklas. 

– Jag kommer såklart att bjuda in till en avskedsfest för Bodegan någon gång under december, säger Robin.

Det är inte känt vad som nu kommer hända med de lokalerna som inrymt Bodegan och Krönet. Fastighetsägaren Roy Abd-El Ahad avböjer i nuläget att kommentera. 


Läs mer!
Restaurang & catering

Wisby Hof byter skepnad – blir pop-up café • ”Om det blir succé har vi öppet fler dagar”

Visby

LISTA: Många restauranger öppna i januari och februari

Visby

Creperie & Logi siktar på 10 restauranger i Sverige

Gotland

Vendela hjälper restauranger att våga satsa på öl

Visby

Populära Visbykrogen öppnar ny restaurang i Göteborg

Visa fler