FLERA TIPS: Evenemang på Gotland under vecka 33

Vi tipsar om flera evenemang som äger rum under vecka 33 på Gotland. Bland annat är det dags för Visbyfestivalen 2021.

Gotland 13 augusti 2021 08:31

Konsert och danskväll med Rodebjer & Myrin

Konsert och danskväll med Rodebjer & Myrin Vibrationsverkets tält i Anga Fiol och klarinett möts i egenskriven och traditionell musik från Sverige och Norge, med plats för improvisation och nya tolkningar - allt med ett medryckande sväng! Ingrid Rodebjer, fiol & Albin Myrin, klarinett Påbörjar till hösten tredje året på kandidatprogrammet i Svensk Folkmusik vid KMH.

Dag och tid: Klockan 19.00 den 19 augusti vid Vibrationsverket i Anga.

 

Visbyfestivalen 2021

Musikfestivalen med det stora hjärtat. Kom och bli med oss och njut av underbar musik i en levande, intim och när festival som har funnits i 15 år. I år kommer bland annat Sofia Karlsson, Jimmy Ahlén, Anna Stadling, Glimra, Clara Strauch och Janne Bertholdsen. Med flera.

Dag och tid: 15-22 den 21 augusti. 

 

Så sant som det är sagt

En föreställning, som genom både komik, allvar och eftertanke framförs i direkt kontakt och dialog med publiken. Med sitt livfulla dramatiserande av historier, skrönor och kåserier bjuder Maria Arnadottir in till en fascinerande berättarvärld i gränslandet mellan fantasi och verklighet.

Dag och tid: 19-21 den 21 augusti i Fårö bygdegård. 

 

Spana in silversmide i Vänge

I projektet "Kultur på landsbygden" ställer Carina Gustavsson ut sitt hantverk i silversmide på Vänge-Guldrupe Bygdegård. Detta är startskottet för projektet som drivs av Folkuniversitetet i samarbete med bland annat Region Gotland. Vi slår samman utställning på eftermiddagen med musikuppträdande på kvällen. Gratis entré till utställningen, kvällsevenemanget kostar 100 kr (gratis under 15 år i målsmans sällskap).

Dag och tid: 13-17 den 21 augusti i Vänge bygdegård.

 

Spontanspel i Kuse änge

Vädret spelade oss ett spratt tidigare så nu försöker vi igen! Välkomna till spontanspel i Kuse änge, Västerhejde. Spela själv tillsammans med andra eller gå runt och lyssna. Ta gärna med egen kaffekorg. Vi hoppas på bra väder och blir det inte det så ses vi en annan gång.

Dag och tid: 13- den 22 augusti vid Kuse Änge i Västerhejde. 

 

Lazy Afternoon, Jean Green och Selma Kuhlau

I projektet "Kultur på Landsbygden" arrangerar vi kvällsunderhållning med bandet lazy Afternoon som spelar gungande americana, Jean Green och Selma Kuhlau inleder kvällen.

Dag och tid: 21 augusti mellan 19.30-22.00 i Vänge bygdegård. 

"Den blomstertid nu kommer " Malin Munkhammar

"Den blomstertid nu kommer" Konstutställning på Källingknuten i Garde. Färgstarkt måleri i akryl, digitalt måleri samt mixed media art av Malin Munkhammar.

Dag och tid:Under hela vecka 33 mellan 11-17 på Källingknuten i Garde.

 

Här hittar du fler evenemang som äger rum under veckan! 

Redaktionen

Läs mer!
Gotland

Det här händer på Gotland i oktober

Gotland

Nästa generation tar över Körsbärsgården

Kultur och Nöje

Fågelkonstnären Nevala blickar tillbaka

Gotland

Författaren Anna Jansson får fint hederspris

Besöksmål

Gör ett besök vid mysiga Fårö fyr

Visa fler