Fem barer med fantastisk utsikt i Visby

Vi har listat fem barer i Visby som bjuder på en otrolig utsikt. Tre av dem är takbarer och de två andra bjuder på storslagna vyer.

Visby 2 juli 2021 12:00

Villa Alma

Restaurang Almas, vid hotellet Villa Alma i Almedalen, öppnade under 2020 och blev genast ett vattenhål för restaurangbesökare och människor som ville dricka en härlig drink. Ägarna Tobbe Larsson och Emma Lindau blev glada och tagna av det stora intresset för deras nya skapelse. 

– Vi visste inte alls vad vi kunde förvänta oss, men det var fullt varje dag under juli och augusti. Det var helt enormt för oss, det är många som kommer till oss för att dricka Almas som är vår signaturdrink, säger Tobbe Larsson.

Vad säger du om utsikten från er bar? 

– Det finns få barer i Visby som har en solnedgång som ligger närmare än från oss. Det kan verkligen vara helt sjuka solnedgångar. Man förtrollas av dem varje gång. 

Krönet

Krönets slogan är ”The number one viewpoint bar in Visby”. Vi får hålla med om att utsikten över innerstan, havet och magiska solnedgångar är något utöver det vanliga. Robin Ingelse öppnade Krönet för tretton år sedan och är glad över vad han skapat.

När jag öppnade var det lite glass och våfflor på dagtid. Det var ett kafé, det var det som var så sorgligt. Vi tänkte att vi kunde skapa något annat och det tog oss två somrar att få alkoholtillstånd, säger Robin Ingelse. 

Nu är Krönet ett givet besök för många gotlänningar och besökare. Många beskriver det som att man får en känsla av att vara utomlands på semester.

Krönet är en så himla härlig blandning av olika sorters människor. Det som är mest populärt är våra fyra olika sangrior som har blivit vårt stora signum och våra vrålspanska delikatesser. 

Kokoloko

First Hotel Kokoloko, i södra Visby, öppnade under 2019 och deras takbar ger en fantastisk utsikt för besökarna. Från och med mitten av juni till mitten av augusti kommer takbaren att hålla öppet.

På taket finns det även en jacuzzi. Nere vid själva hotellet har de ett större poolområde. 

– Det är en slående utsikt från taket och man ser från Högklint och utöver hela Visby. Det är fantastiskt när man kommer upp dit, säger Jessica Pettersson, marknadschef vid First Hotel Kokoloko. 

I baren kommer det gå att dricka olika drinkar och äta smårätter. En drink som hon rekommenderar är deras mojito.

– Den är fantastisk och en klassiker som går hem hos alla. 

 

Takbaren på Strand Hotel

Baren på Strand Hotel öppnades först 2017. Innan dess var den en balkong till ett hotellrum – men takbaren har blivit ett populärt tillhåll för hotellets gäster och de utifrån som hittar till baren.

– Det är en väldigt häftig utkiksplats och man ser över staden. Det är ett av få ställen i Visby som man kan blicka in mot staden på det här sättet, samtidigt som man kan se havet, säger Caroline Ahnén, restaurangchef på Matsalen.

En drink som hon tror är väldigt populär i sommar är deras salmbärsdrink.

– Gintrenden har verkligen blivit starkare under de senaste åren. Nu gör vi en salmbärsdrink på gin från Hellströms gin och den tror jag kommer bli otroligt bra, säger Caroline Ahnén. 

Hamnplan 5:s bar

Den 2 juli öppnar baren på Hamnplan 5:s tak. Från deras tak ser man ut över hela Visby hamn – konceptet ändras utifrån hur det såg ut under fjolåret. 

Philip Wiman kommer tillsammans med Josef Eklund, normalt restaurangchef för Vassa Eggen, ta hand om baren. Martin Gardin, från Tako, kommer ta hand om köket.

– Det kommer vara en bar och maten kommer gå åt det asiatiska hållet, det är smårätter som gäller hos oss och större rätter under lunchen, säger Anton Stendahl. 

Han hoppas att restaurangen ska ge en härlig känsla tillsammans med butikerna som nu finns på Hamnplan 5 i sommar. 

– Vi hoppas verkligen det och att man vill njuta av vår balkong. 


Läs mer!
Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Visby

Så blir nya restaurangsatsningen på Adelsgatan

Visby

Restaurangveckan tillbaka på Gotland – 18 krogar deltar

Visby

En av Visbys populäraste krogar får stänga– "En blandning av sorg och uppgivenhet"

Visa fler