Det här händer på Gotland vecka 27

Här tipsar vi om evenemang, konserter och saker som händer på Gotland vecka 27.

Gotland 2 juli 2021 12:45

Digital Almedalsvecka 

Almedalsveckan 2021 (Ett digitalt evenemang) 

I år genomförs Almedalsveckan i huvudsak som ett digitalt evenemang utifrån den coronasituation som råder. Partiledarna kommer att hålla tal och flera evenemang kommer att genomföras digitalt. 

När? 4/7-7/7

Tid: Hela dygnen. 

Pris: Gratis. 

Mer information på: almedalsveckan.info 

 

Almedalsveckan börjar med Hej Almedalen

På söndag klockan 07.15 startar morgonprogrammet som sänds live från Almedalsbibilioteket i Visby. Spaningar på historiska och framtida Almedalsveckor och godbitar från årets vecka utlovas. De bjuder även på musik med Glimra, Glassmöte med Frida Ganshed, där hon träffar Eva Nypelius (c) och Meit Fohlin (s), matprat med Christer Grandin, #demokratifitness med Elin Nysten och mycket mer! Se programmet på Almedalen Play eller på Hej Gotlands Facebook eller YouTube.


ANNA TERNHEIM 

2019 släppte Anna Ternheim sitt sjunde album. ”A Space For Lost Time” blev Grammisnominerat i kategorin ”Årets visa/singer-songwriter”, hyllat av kritikerna och under hösten turnerade hon i Sverige och Europa.

Breda Blick tisdag 6 juli.

Grå Gåsen torsdag 8 juli. 

 

Musik på Stelor

8 & 9 juli Uno Sveningsson 

10 juli Christian Kjellvander 

11 juli Frida Hyvönen 

Sommar på vikingagården Stavgard

Stavgard är en unik plats på södra Gotland, i socknen Burs. I området finns massor av lämningar från järnåldern - bland annat lämningen av Nordens näst största långhus, som anses vara hjälten Beowulfs hus. På den här platsen har en hel vikingagård rekonstruerats, och på sommarmånaderna befolkas den av vikingar och besökare.

Kurs i vävning med bandgrind på Stavgard

6 juli. Handledare: Åsa Martinsson. Bandgrindar och bandstickor finns att låna. Ta med ett bälte eller band att knyta runt midjan. Gärna en egen sax. Ta även med egen lunch. Max 6 deltagare.

Lammgrillning och Kulturspannmål

Sigsarve Lamb underhåller med kunskap om grillat lamm och odlad Emmer. Anna blandar sallader på kulturspannmål och lyckas även förvandla dessa till både bröd och dessert.

Utställningar på Körsbärsgården 

Tecken - temautställning. Eva Jacobson – Ingenting är hela världen. Siri Carlén - Teckningar. Björn Erling Evensen – Utställning i utveckling.

Konstutställning Eke Galleri

Suzanne Wilnersson är konstnären som under sommaren 2021 ställer ut sin konst på det nyöppnade Eke galleri i socknen Eke. Suzanne ställer ut till den 15 augusti. Öppettider är lördag till måndag kl 12-16 och torsdag till fredag kl 17-20. Ekegården har under konstutställningens öppettider samtidigt sin servering öppen.

Sommarsalong med konstnärer från Silte o Kavrnåkershamn

För två år sedan samlades konstnärer från Silte och Kvarnåkershamn för att ställa ut i Kvarnåkershamn hundraåriga gamla kvarn som blivit Galleri i Silte:Ninnis Galleri. Det blev sommarsalong och succé. Nu ställer 9 konstnärer, några nya, ut igen en vecka. 

Fler roliga evenemang här! 


Läs mer!
Gotland

7 vackra platser att besöka i höst

Gotland

SE ALLA BILDER: De tävlar om en Gotlandssemester

Gotland

Besök mysiga Grynge fiskeläge

Gotland

Besök säregna raukar vid Lergrav

Gotland

Besök otroligt vackra Ekstakusten

Visa fler