Clara Klingenström "Årets genombrott" på Rockbjörnen

Benjamin Ingrosso och Molly Sandén blev de stora vinnarna när årets Rockbjörnar delades ut på söndagskvällen. Gotländska Klara Kingenström tog hem utmärkelsen "årets genombrott" för sin låt "Behöver inte dig i dag".

Gotland 23 augusti 2021 10:04

Molly Sandén och Benjamin Ingrosso kammade hem utmärkelsen årets kvinnliga respektive manliga artist under söndagens upplaga av Rockbjörnen, där Aftonbladets läsare röstat fram sina musikfavoriter under det gångna året.

Det är tredje gången som såväl Ingrosso som Sandén tar hem priset. Molly Sandén vann även priset årets fans – ett pris hon gav till de fans som fanns på plats i publiken på Mosebacke i Stockholm.

Också Benjamin Ingrosso tog hem ytterligare ett pris: årets svenska låt med ”Allt det vackra”.

–Det här betyder jättemycket, just eftersom det är fansens pris. Jag längtar till allting blir normalt igen och vi kan gå ut och spela inför alla er och bjuda på en megakonsert, säger han till Aftonbladet.

Clara Klingenström, som fick en stor hit med låten "Behöver inte dig i dag" i Melodifestivalen, fick sin första Rockbjörn: årets genombrott. Låten har tidigare i sommar legat etta på Svensktoppen och är också den låt från Melodifestivalen som har strömmats näst mest efter Tusses vinnarlåt.

– Va. Jag blir snurrig i huvudet. Vad ska jag säga. Tack! Jag klarade det, sade en lycklig Clara Klingenström från scenen.

Hon var även nominerad i kategorierna Årets kvinnliga artist och Årets låt.

Under söndagens gala, som på grund av pandemirestriktioner i år arrangerades i mindre format inför en publik på 500 personer, uppträdde även bland andra Smith & Thell, Myra Granberg och Zara Larsson.

Vinnarna av Rockbjörnen

Årets grupp: Smith & Thell

Årets svenska låt: Allt det vackra – Benjamin Ingrosso

Årets fans: Molly Sandén

Årets kvinnliga artist: Molly Sandén

Årets manliga artist: Benjamin Ingrosso

Årets utländska låt: Dynamite – BTS

TT