Bubblor från alla världens hörn

Bubblande drinkar, bubbel på tapp, Prosecco och Cava. Joda bar och kök har öppnat Bubbelgården där alla sorters bubbel står i centrum.

Visby 17 juli 2021 07:39

Ingen har väl undgått nachotallriken på Joda bar & kök? Johanna Dahlbom och Christopher Johnsson öppnade Joda i Packhuskällaren år 2000, sju år senare öppnade de upp den nuvarande restaurangen i hamnen. De har under åren bland annat utvecklat med en festlokal och restaurang vid ICA Maxi arena, och nu tillkommer ytterligare ett koncept. 

– Vi har länge pratat om att göra något med bubbel. Vi har kört cava-torsdagar under våren, och nu tagit det ett steg längre, berättar Johanna Dahlbom. 

– Vi kände att bakgården var ganska outnyttjad, och så jobbar vi mycket med Spring wines som är experter inom området, säger Christopher.

Förhoppningen är att Jodas bakgård blir ett ställe där folk vill prova olika sorters bubbel, för här finns flaskor från världens alla hörn. Sorter från Italien, Frankrike, Sydafrika, Spanien, USA och Storbritannien syns på menyn.

– Vi har tio olika sorters bubbel på glas, så man behöver inte köpa en hel flaska. Vi tycker det är roligt om man vill testa olika sorter, säger Johanna. 

 Bubbelgården blir även först på Gotland med att servera bubbel på fat.

– Vi är bland de första i Sverige med att kunna erbjuda detta, så det är jätteroligt. 

– Vi har en tapp med vanligt bubbel och en med en färdig Bellini, som är bubbel blandat med persikalikör.

I baren finns också somriga bubbeldrinkar där de samarbetar med lokala Boge Bränneri, de har några ölsorter och vanligt vin. Menyn förändras och nya sorter ska komma in lite efter hand. 

– Menyn är levande, hittar vi något nytt och roligt så tar vi in det, säger Christopher.

På Bubbelgården kan man också äta från den vanliga menyn där de bland annat har den klassiska nachotallriken, gotländsk burgare, gotländskt lammytterfilé och falafeltacos. 

– Här är det inget mattvång, om man bara vill smaka på bubbel får man det, men är man sugen på att äta går det också bra. Och som allt annat vi gör, ska alla komma hit och ha råd, säger Christopher Johnsson.


Läs mer!
Visby

De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Visby

Gutekällaren tillbaka 2022 – Ubbe Wallin nu ensam ägare

Visby

Så blir nya restaurangsatsningen på Adelsgatan

Visby

Restaurangveckan tillbaka på Gotland – 18 krogar deltar

Visby

En av Visbys populäraste krogar får stänga– "En blandning av sorg och uppgivenhet"

Visa fler