10 fantastiska besöksmål på Gotland i sommar

Vi har tagit fram tipsen på några mysiga besöksmål på Gotland. Vi lovar att du inte kommer bli besviken.

Gotland 15 juni 2021 13:24

Gotlands magiska kalkbrott

Nu är sommaren här på riktigt och vad passar då bättre än att ta ett dopp? När det är alger i havet är det alltid en bra idé att i stället besöka något av öns fantastiska kalkbrott. En av våra favoriter är kalkbrottet vid Smöjen. Vill du ha fler tips? Spana in de här tipsen om andra kalkbrott. 

Prima Gård - en pärla

Många har kanske sett Prima Gårds fantastiska bilder på Instagram. Men har besökt gården? Vi kan lova att det är värt ett besök. Kör till höger precis innan Bunge kyrka och så kommer gården efter några hundra meter. Vill du läsa mer om Prima? Läs vårt reportage här!

Glassmagasinet

Vi är bortskämda med soliga dagar och fantastiskt väder. Vad passar då bättre än att ta en glass? På Glassmagasinet finns det smaker för både stora och små. Du kanske ska testa dig igenom alla deras smaker? Då har du en nästintill omöjlig uppgift framför dig. Läs mer om Glassmagasinet här. 

Gotlands djurpark

För bara några år sedan såg djurparken dagens ljus. Nu vallfärdar människor till djurparken i Eskelhem som har över 20 olika djur. Vill du se bilder på de olika djuren? Se dem här! 

Rökeriet i Katthammarsvik

Ullis Magnusson driver vidare det klassiska rökeriet och restaurangen i Katthammarsvik. Den har blivit en hit bland besökarna och varje sommar vallfärdar människor dit. De håller hårt i traditionerna och det är många som uppskattar det. 

Mysiga Enholmen

Varje vecka går det turer till Enholmen och ön har blivit ett otroligt besöksmål. Den resterande delen av Slites skärgård är även väldigt vacker och något du kan ta dig till om du har egen båt. 

Fantastiska Norsta Auren

Fårö är en fantastisk plats på Gotland och många har sannolikt besökt Sudersand. Om du vill testa något nytt rekommenderar vi verkligen att ta er till Norsta Auren! Vilken naturupplevelse! 

Otroliga raukfält

Gotland har fantastiskt många fina raukfält och några av dem kan du hitta här. Den här gången väljer vi att specifikt tipsa om Folhammar i Ljugarn. 

Vacker kustväg på Hoburgen

Vill du ha fantastiska vyer och åka på Gotlands kanske vackraste väg? Gör ett besök på Hoburgen och åk just "Vacker kustväg". Du kommer inte att bli besviken och kanske vill du avrunda med en lunch på Majstregården? I sommar är det nypremiär för restaurangen som har fått nya ägare. 

Fantastiska Sudersannas

Det var nära att Sudersannas skulle få stänga igen. Men till sist ändrade sig föreningen som anmält Sudersannas och man kan köra vidare i sommar. Det är en plats som både gotlänningar och besökare älskar. Har du inte varit där? Då är det definitivt värt ett besök i sommar. 


se & göra
Visby

Tips på saker att göra i Visby under höst och vinter

Fårö

Sju härliga evenemang under Fårönatta

Gotland

Åk den vackra kustvägen ner till Hoburgen

Gotland

10 tips till dig som vill vandra på Gotland

Gotland

Två turistföretag i oväntat samarbete under sommaren

Visa fler